Hissa EU-flaggan, dags för ett socialt folkligt Europa

Felet med EU är att det är allt för många konservativa, kapital starka baksträvare som drar i trådarna. Det behövs fler sossar i EU för att genomföra en progressiv social, folklig politik.


Människan måste gå före marknaden. Den fria rörligheten måste förbättras för EU:s medborgare och spelreglerna för företagen måste bli tydligare. Handeln med tjänster måste regleras utan att arbetsrätten eller lönerna hotas och utan att begränsa medlemsstaternas ambitioner att trygga och utveckla den offentliga välfärden.

EU:s arbete för lika rättigheter, måste hottas upp. Vi måste få bort all diskriminering, oavsett om den grundar sig på kön, sexuell läggning, hudfärg, ålder eller funktionshinder. Särskilt måste åtgärderna för att hindra människohandel stärkas.


Vi borde jobba hårdare för att avveckla jordbrukssubventioner snabbare.

Varje år spenderar EU närmare hälften av sin budget i direkta jordbrukssubventioner. Dessa resurser borde i stället användas till utvecklad välfärd, förbättrad miljö, landsbygdsutveckling och att stärka Europas konkurrenskraft.


Dessutom borde vi ha fler och bättre jobb i hela Europa. Även om varje land ansvarar för sysselsättningspolitiken måste större insatser göras för att få fler och bättre jobb i Europa. EU måste få en sysselsättningsstrategi värd namnet. En stabilitetspakt för jobb och full sysselsättning måste bli ett mål för EU. Regionalpolitiken är ett viktigt instrument för god sysselsättning och konkurrenskraft.

Välfärd för alla med miniminivåer för den sociala standarden och arbetslivet. Varje europeisk medborgare bör kunna åtnjuta ett minimum av välfärd, oavsett var i unionen man bor eller arbetar. Välfärdspolitiken ska utformas i varje medlemsland, så för att förbättra välfärden i EU krävs ett större samarbete mellan Europas socialdemokratiska partier och fackföreningsrörelsen. Inget land borde få misshushålla med offentliga finanser. I klar text borde inget land ha platt eller väldigt låga skatter och samtidigt få bidrag från EU för att ha råd med sin egen välfärd.

I slutändan drabbar dåliga offentliga finanser i ett land de övriga länderna. EU:s budget används bättre och att utgifternas andel av ekonomin inte ökar.


Europa ska bli världens mest konkurrenskraftiga ekonomi. Konkurrenskraften ska byggas med kunskap, trygghet, välfärd och miljöhänsyn, inte med otrygghet, låga löner, ökade klassklyftor och rovdrift på naturen.


Självklart kan Sverige gå före i med tuff miljöpolitik men vi måste ändå jobba för att EU ska ha världens bästa miljöpolitik. Miljöproblemen är gränsöverskridande, lösningarna likaså. Europa ska bli bäst på miljö och vara aggressiv miljöförespråkare. Utsläppen måste minska, transporterna bli renare och säkrare, Östersjön måste bli ett rent innanhav, kontrollen av kemikalier måste bli starkare, likaså måste livsmedelskontrollen och jordbruket i EU kopplas till positiva effekter. Men miljön, klimatet och överlevnaden på jorden tjänar på att hela världen har "världens bästa miljöpolitik" (om ni förstår hur jag menar)


EU ska vara kraft för rättvisa i världen. EU kan ha en konsekvent och sammanhållen politik för global utveckling. Alla EU-länder ska uppnå löftet i FN om att 0,7 procent av BNI ska avsättas till bistånd. Samtidigt måste missbruk med EU:s biståndsmedel förhindras och samordningen förbättras.

Avslutningsvis några ord om den viktiga utvidgningen och att EU ska vara till för hela Europa. Fortsätta värna ett EU som är öppet mot omvärlden. Först när alla länder som uppfyller EU:s krav för medlemskap har blivit medlemmar kan Europa betecknas som en enad kontinent.


Så hissa EU-flaggan idag, om ni har någon, vi har mycket att slåss för

Kommentarer
Postat av: Havsglimten

Här hissas inga flagor! fega sossar som inte törs låta folket rösta om EU-fördraget. Skäms!

Postat av: Micke

Du skriver
"Handeln med tjänster måste regleras utan att arbetsrätten eller lönerna hotas och utan att begränsa medlemsstaternas ambitioner att trygga och utveckla den offentliga välfärden."

Och som det ser ut nu efter lavaldomen så är det ju snarast så att "kapitalet" sätts över politiska beslut i enskilda medlemsländer.

Vid EU omröstningen var vi "garanterade" att svenska lagar och avtal även i fortsättning skulle gälla i Sverige.

Vad anser du att vi ska göra för att behålla det vi var "garanterade" 1994?

2008-05-09 @ 20:23:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0