Bad i Vättern


Jo, jag tog utmaningen från Pierre Rydén, att ta ett juldopp i Vättern. Det var i samband med första advent när Hjo ordande Julmarknad som vi, 12 glada badare, hoppade i den 5 gradiga vattnet i Vättern.
Vi sprang och kastade oss i vågorna som dekorerades med vita gäss av blåsten. Det var mycket publik längs stranden så det var ingen idé att tveka.
En kul grej, men nu börjar allvaret igen. Idag ska jag delta på PTS styrelsemöte i Stockholm samt träffa elever på en fackligutbildning på ABF i Skövde.

Monica.nu


IT-proppen behandlas i Riksdagen

Just nu behandlar Riksdagen den IT-propp som regeringen lade i Juli.
Vi behandlar jus de utmaningarna som flera saknat. Hur vi ska klara utbyggnaden i hela landet och hur olika utbud via Internet kan ge fler chansen att ta steget in i IT-samhället. Dessutom lanserar vi en nyhet med en folkbildningskampanj som ska nå ut till den tredjedel av befolkningen som hittills frivilligt eller ofrivilligt står utanför IT-samhället. Alla ska erbjudas chansen att deklarera, handla, kontakta sjukvården, utbilda sig eller vad det nu kan handla om inom denna bransch. Jag ser fram emot det

Monica.nu


föreningslivet och frivilligorganisationer imponerar i Tidaholm

Igår var Kjell Nordström, Urban Ahlin och jag på besök i Tidaholm. Vi fick en jätte fin genomgång av PRO, SPR och kommunen om hur de har organiserat sin verksamhet för äldre i kommunen.
Det var imponerande att se hur alla engagerade sig för att de äldre skulle få kontakt, gemenskap och livslust. Föreningslivet är mycket aktivt och bedriver kaféer, musikuppträdanden, bowling, jympa, kortspel, kurser, resor och cirklar. De besöker också äldre som inte varit med på aktiviteterna på ett tag. Kommunen är mycket generös med fria lokaler åt föreningar och har gratis avlastning åt anhöriga.
Kort sagt, mycket bra och givande, fler borde följa Tidaholms exempel.

Ni ska jag till stationen i Skövde för att se om det går något tåg till Stokholm i den här stormen

Monica.nu


Nej, jag är inte släkt med Åke Green

Nej jag är inte släkt med Åke Green, jag tar avstånd från hans fruktansvärda uttalanden!

Visst jag respekterar andra människors åsikter. Visst det är självklart i en demokrati att alla ska få uttrycka sina åsikter. Men det finns gränser!! Varför ska människor med fobier få vräka ur sig kränkande, nedvärderande, skit utan att vi andra reagerar.

Jag får frågan om jag är släkt med denna pastor svaret är NEJ. För mig är det självklart att alla människor är lika värda oavsett var de bor eller kommer ifrån, har på sig, ser ut och oavsett vilken sexuell läggning de har. Alla har samma värde. Jag säger som Astrid Lindgren – Folk får göra som de vill i sängen, bara de inte ger sig på barn eller djur.

 

 

Monica.nu


Glitter och glamor på kongressfesten


Det blev en fantastiks rolig fest. Fullt ös hela tiden, jag hade jätte kul.

Tomas Bodström, Per Nuder, Tomas Östros, Nanne Grönvall, Christer Lindarw alla var mycket bra artister som bjöd på sig själva. Oavsett om de var proffs eller bara spontant doakör så var det jätte kul. Även Göran Persson var rolig med sina historier vid middagen.

Jag tror att festen blev så lyckad bara för att Vanja Lundby-Wedin höll ett så otroligt bra tal på eftermiddagen. Vi blev så peppade och uppiggade av det talet att alla fick en extra energi kick.

Nu pågår debatt om politiska riktlinjerna. Men sedan drar det ihop sig till avslutning. Det bästa beslutet enligt mitt sätt och se det var studiebidragshöjningen. Att det ska följa barnbidraget fortsättningsvis. Det är ett bra besked till våra ungdomar och barnfamiljer som vet att det är dyrt med 16 – 20 åringar i hushållet.

Men det har fattats så många bra beslut att det ger oss styrka kraft och mod att gå ut i en valrörelse nästa år.

 

Ha det bra

 

Monica.nu


Att dela eller inte dela det är frågan


Delad föräldraledighet blev som väntat en mycket het fråga här på kongressen i Malmö. Många gjorde bra inlägg om varför det är så viktigt att papporna tar ett större ansvar för barnen redan när de är små. Det är viktigt för barnen, för pappan, mamman, för arbetsplatserna. Skiljelinjen gick mellan att dela på den redan befintliga världsbästa föräldraförsäkringen eller om vi ska vika särskilda pappamånader i framtiden och i så fall när.
Beslutet blev en kompromiss så att alla kan gå vidare med  målet ett jämställt uttag av föräldraförsäkringen. 
Den socialdemokratiska kongressen beslutade att i de politiska riktlinjerna slå fast att fler förslag behöver utvecklas baserade på föräldraförsäkringsutredningen för att knyta en större del av försäkringen till respektive förälder.
Nu debatteras mångfald i kongresshallen. Sedan kommer de som vill ha möjlighet att se Tourning torso dvs den höga skruvade byggnaden nära mässhallen.


Monica.nu

Infrastruktur och hållbarutveckling

Infrastruktur och hållbarutveckling
'
E20an diskuterades på S-kongress
Just innan socialdemokratiska kongressen i Malmö startade tog regeringen beslut om medge Vägverket att få tidigarelägga utbyggnaden av väg E20, delen Lundsbrunn- Holmstad.
- Äntligen säger Götenes arbetarkommuns ordförande Fredrik Larsson i en kommentar om beslutet, han fortsätter – Nu har vi kommit så här långt men vi måste givetvis fortsätta arbetet med att få bättre lösningar för hela E20.
I samband med temadiskussionerna på kongressen tog jag upp frågan om framtida finansieringar med infrastrukturminister Ulrica Mässing. Vi diskuterade Regionförstoring, kollektivtrafik, transportpolitik och kommande infrastrukturplaneringar är viktigt för tillväxten i hela landet. Därför är det viktigt för Skaraborg att vi får en bra lösning för E20an. Vi måste tänka långsiktigt med hållbara transportlösningar för privatbilismen och godtrafiken. Hållbart både ekonomiskt och miljömässigt.


Monica.nu


RSS 2.0