Länstyrelsens roll

Idag har jag varit i Göteborg hela dagen. trots det vackra vädret har jag varit inne för att ta del av länstyrelsens roll i Västragötaland. Eftersom det är ett förökslän och eftersom västra götalandsregionen finns och jobbar med regionalutveckling är det ganska spännande att ta del av hur verksamheten ser ut på samhällhällsbyggnadsenheten, kulturmiljöenheten, Miljöskyddsenheten, Naturvårdsenheten och samordningen.

Har du synpunkter på hur detta ska utveckas?


Biblioteket i Skultorp har stått stängt i ett och ett halvt år

träff i Skultorp Den 20 juni mötte vi Skultorpsbor. Det var kulturnämdens s-grupp och Skultorps socialdemokratiska förening som delade ut bokmärken och pratade med Skultorpsbor.

Skövdes bibliotek är utmärkt, där finns en mängd litteratur att låna eller läsa på plats om det är referensmaterial. Här finns också filmer, släktforskningsmaterial m.m. Dessutom kan var och en använda sig av datorer för att se vilka böcker som finns, att ställa sig i kö m.m., lån kan även göras hemifrån för de som har dator. En utmärkt service till kommunens invånare. Men alla har inte tilgång till dator i hemmet. Borde inte Skultorps bibliotek med hjälp av den nya tekninken erbjuda tjänster, böcker och vara en samlingsplats ?

En namninsamling har gjorts där 800 personer har skrivit på för att få tillgång till att låna böcker i Skultorp. Det är viktigt för barn att tidigt lära sig att besöka ett bibliotek, det är angeläget för de äldre som inte lika lätt åker till Skövde. Det borde gå att ta hjälp av föreningslivet eller andra frivilliga krafter. Skolan har visat intresse. Vi tycker det är trist att denna fråga dras i långbänk. Typisk denna borgeliga kommun.

Kulturnämnden borde kunna gå Skultorpsbornas krav tillmötes. 


Anna Lindhs födelsedag

Anna fyllde år den 19 juni, vi var några tjejer som gick till hennes grav och lade dit rosor.

 

Det är så orättvisst att hon inte är med oss längre. Hon hade alltid kloka saker att säga och dessutom tog hon sig tid för alla och blev bara bättre och ljusare med åren. Hon var bäst, vi måste låta henne leva vidare. Vi borde använda hennes ord mycket mer framöver.

 

Som det där hon sa om terroristkampen till exempel:

 

”om vi låter kampen mot terrorismen överordnas de mänskliga rättigheterna så är det vi som förlorar och terroristerna vinner ”

 

Läs gärna mer om Anna på www.annalindhsminnesfond.com

 

Vi hörs

 

www.Monica.nu

invigning gång och cykel under E20 med barnen i Lugnås

 

 

invigning gång och cykel

Barnen har fått vara med i utformandet av den nya gång och cykel vägen under E20. Allt enligt Riksdagsbeslut om att följa FNs barnkonvention även i barnens väg till skola och fritidsaktiviteter.

 

Vägverket i Västsverige har tagit fast på riksdagsbeslutet och låtit barnen beskriva sina vägar till skola, sportaktiviteter, musik och andra fritidsaktiviteter. I veckan fick jag vara med på invigningen i Lugnås. Den tungt trafikerade E20an utgjorde en svår barriär, som nu är åtgärdad. Det var mycket roligt och lärorikt att höra barnens berättelser. När invigningen var klar och vi provgått tunnel åt vi tårta i solskenet.

 

Monica

  


Utveckla ett av it-politikens verktyg

 Nya steg behöver tas om Sverige ska överbrygga de digitala klyftorna och kunna utnyttja it för att bli attraktiv som nation. Det gäller både för företag och jobb.

en kväll på motorcykel

en kväll på motorcykel 

Trafikutskottets hojtur "En kväll på motorcykel" arrangerades av SMC, Stockholms MC-Varuhus, MHRF och McRF. Färden gick från mynttorget mot Rosersberg till Räddningsverkets anläggning.

 

Vi fick välja mellan att köra MC, åka på bönpallen, åka veteranbil och köra moped. Det blev fantastiskt trevligt trots att vi startade i regnväder.

 

Vi diskuterade trafiksäkerhet, import och utbildningar m.m.

 

 

Se fler bilder på www.monica.nu

  


RSS 2.0