Köpenhamns resultat för våra barn och barnbarn

 

Det som 192 länders representanter ska förhandla om i Köpenhamn de kommande dagarna kommer att vara livsavgörande för våra barn och barnbarn. Bra att Obama kommer men det handlar inte bara om honom. 

 Det gäller att sätta ribban högt och inte ducka som Fredrik R gör

Socialdemokraterna har 127 konkreta förslag för att minska utsläppen av växthusgaser. Sverige kan bryta oljeberoendet och minska utsläppen med 40 % till 2020 om vi satsar på ny teknik och alternativa bränslen.

 Sverige skall ta sitt ansvar för klimatet, men vi skall också bidra till en global klimatöverenskommelse. De industrialiserade länderna behöver minska sina utsläpp med minst 30 % till år 2020. Inför en global utsläppshandel för energiintensiv industri med global konkurrens och ställ krav på minskade utsläpp från flyg och sjöfart. Stöd fattigare länder med tekniköverföring och anpassningsåtgärder.

Vi behöver bra transporter i Sverige för att klara människors vardag och landets ekonomi. Samtidigt måste transporternas utsläpp kraftigt minska. Infrastrukturinvesteringarna måste öka på både kort och lång. Kapaciteten på järnvägen behöver öka med uppemot 50 procent på sikt. Sverige skall satsa på tåg med hög hastighet mellan våra storstäder, men det behövs också bättre gator och vägar och tätare busstrafik. Bussar och bilar som drivs med fossilfria bränslen måste premieras och uppmuntras. Det är bara några exempel på vad som kan göras. Nu sätts hoppet till Köpenhamn. Så sätt igång och beslut bindande avtal för att rädda planeten.

Sedan är det upp till var och en av oss

 DN

ygeman


Kommentarer
Postat av: PellesReality

Folk kommer aldrig i livet att ge upp sin nuvarande livsstil i väst och med ett framrusande Asien så lär slutet bli bittert för många generationer.Människan är som den är och det har alltid i historien krävts någon radikal smäll för att förändra situationen.Så kommer det också att bli denna gång.Bara USA som ett exempel är ju fortfarande uppvärmt direkt från råoljetunnan ute på bakgården i många delar av USA.PellesRealityhttp://pellesreality.blogspot.com/2009/12/eart-2100-2009.htmlhttp://pellesreality.blogspot.com/2007/12/mnniskan-och-miljnen-sanning-med.html

2009-12-07 @ 15:39:02
Postat av: Johan Kraft

Jag tror det enda resultatet från Köpenhamn är att du och dina barn och barnbarn får betala höga avgifter för att finansiera låtsasåtgärder. Hört talas om Climategate?

2009-12-07 @ 16:13:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0