Jobben först

Idag presenterar vi en budgetmotion som sätter jobben och välfärd i stället för att låna till skattesänkningar. Tuffast är det för landets unga. Det är tydligt att den borgerliga regeringen inte klarar av att bekämpa krisen. Skattesänkningar på lånade pengar leder inte till nya jobb. Det ökar klyftorna mellan människor och urholkar landets ekonomi.

 Regeringen ställer pensionärer mot löntagare genom en fortsatt orättvis straffbeskattning. Vi prioriterar en rättvisare skatt och föreslår därför att klyftan mellan löntagare och pensionärer i beskattning halveras. Det ska löna sig att ha arbetat ett helt liv. Pension är uppskjuten lön.

 Den svenska ungdomsarbetslösheten är nu bland de högsta i Europa. Unga arbetslösa ska inte behöva vänta i 90 dagar innan de får stöd att ta sig vidare. Vi vill införa ”Jobbstart för unga” med insatser från första dagen av arbetslöshet som leder till jobb, utbildning eller praktik.

 Gemensamma resurser ska användas för att skapa jobb och nya möjligheter, inte till skattesänkningar för de rika. Arbetslösheten måste mötas med investeringar i framtidens jobb – i utbildning, minskade klyftor mellan människor och förstärkt kvalitet i välfärden.

 


Kommentarer
Postat av: Alvin Stoltz

Jodå, i denna morgons intervju med S, V och M meddelades att man skulle visst låna.

2009-10-06 @ 11:10:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0