Borg har satt igång sedelpressen

 

Han har etthundra tre gånger uttalat sig om att vi ska vara försiktiga. Det är i och fös sig inte sant eftersom han valt att sänka skatterna med 85 miljarder. Men han vill uppfattas som återhållsam och rstrektiv.

Men nu kan han inte hålla emot längre. Nu ska alla fyra borgerliga partier ha sina godispåsar.

Först och främst skulle moderaterna blidka sina väljare med att fortsätta skattesänkningarna med ytterligare 10 miljarder.

Sedan var det pengar till kommunerna med lika mycket osv

Nu senast har vi fått ta del av den glädjande nyheten av Krantz och Björklund att de ska höjda studiemedel  till studenterna.

Så var det med den försiktigheten och budgeten i balans…

Nu startar sedelpressen (eller snarare statens lån ökas på ytterligare).

Om en vecka ska Borg presentera budgeten inför Riksdagen, då har han stått i källaren och tryckt pengar så det står härliga till. För nu ska väljarna köpas


Kommentarer
Postat av: Andreas

Du har helt rätt.Visserligen så kan jag som student säga att det är angeläget med mer pengar även om det är synd att det nästan bara är lånedelen som ökar.Vad som däremot stör mig är att det aldrig har funnits pengar till att hjälpa studenter eller till något annat när oppositionen har krävt ökade utgifter. Men nu efter en ny skattesänkning så finns det helt plötsligt pengar. Totalt motsägelsefullt av mästermagiker Borg.Jag ser det här som en borgerlig muta till landets studenter.

2009-09-14 @ 10:39:39
Postat av: Charlotta Eriksson

...och köpa väljare, det skulle Socialdemokratin aaaldrig göra.

2009-09-14 @ 15:49:13
Postat av: Marcus

Monica, menar du att alla era satsningar inte hade genererat ett stort behov av att låna pengar? Vad gäller skattesänkningarna så har ni sossar accepterat de två första stegen. De skatteintäkter ni tänkt ta in via höjd skatt för höginkomstagare samt förmögenhetsskatt är småpotatis i jämförelse.Och vad gäller att köpa väljarna inför valet så är ni väl inte ett dugg bättre? Inför varje valrörelse har ni spenderat pengar som om de växte på träd.

2009-09-14 @ 15:52:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0