Mona vinner över Fredrik med rättvis politik

Det finns en eftersläpning i opinionen som gör att mätningar kan bli förvirrande. Jag är ju som mina bloggläsare känner till mycket partisk i min uppfattning.
För många är Reinfeldt ett sömnpiller, arrogant och besserwisser som vägrar svara på obekväma frågor

Att det nu publicerats en partiledarepopularitetssiffra i DN, ivrigt påhejad av Nicklas Kjellebring förändrar inte min uppfattning. Men kan naturligvis påverka andra. Men det är faktist inte personerna som går till val, det är partierna.

Det ju partiernas politik som ska granskas och värderas av väljarna nästa höst.

Där har den sittande regeringen misslyckas på punkt efter punkt

Sverige behöver en ansvarsfull ekonomisk politik som skapar jobb och nya möjligheter.

Regeringen blev vald på löften om fler jobb och minskat utanförskap, men resultatet blev färre jobb och växande utanförskap. Idag befinner sig 70 000 fler personer i utanförskap än för tre år sedan. Nästa år förlorar 50 000 sjukskrivna sin sjukpenning. 300 000 jobb, varav 60 000 i välfärden, försvinner mellan 2008 och 2011.

Det går inte i ett läge när undersköterskor och lärare sägs upp prioritera att sänka skatterna på lånade pengar. Det är inte ansvarsfullt. Nya jobb skapas inte genom sänkt skatt, utan genom investeringar i jobbskapande åtgärder. Klarar vi jobben, så växer ekonomin och då klarar vi också kvaliteten i välfärden.


Kommentarer
Postat av: Trident

Hallåå Monica!!!! Det finns en värld utanför Sveriges gränser, och där liksom i detta land råder den värsta lågkonjunkturen sedan depressionen på 30-talet. Du tror kanske inte att detta - åtmindstone litegrann - påverkar statens inkomster....."Nya jobb skapas inte genom sänkt skatt, utan genom investeringar i jobbskapande åtgärder. Klarar vi jobben, så växer ekonomin och då klarar vi också kvaliteten i välfärden."Tror du att den offentliga sektorn är en evighetsmaskin som dels genererar pengar till att betala sig själv, men även skapar överskott för annat? Om du gör så skulle jag rekommendera en grundkurs i nationalekonomi. Tobbleronemona tycks inte ha begripit detta utan vill pumpa in pengar i biltillverkare som producerar något som inte efterfrågas. Vem ska köpa bilarna? Svenska staten?Jobb skapas av EFTERFRÅGAN - inget annat. Efterfrågas inte produkten eller tjänsten som produceras spelar det ingen roll hur mycket som produceras - företaget eller verksamheten kommer aldrig att gå med vinst.EFTERFRÅGAN skapas inte av staten utan av MEDBORGARNA. Har medborganrna pengar att köpa så konsumerar de och efterfrågan skapas.Jo - ni socialdemokrater är ansvarsfulla. Ni ska genomföra ALLA reformer UTAN att låna en enda sekin - eller ska ni höja skatterna för i huvudsak medelklassem med 95 miljarder, plus 100 miljader till för att genomföra era sk "reformer"?Eller är det så att ni ska LÅNA till att genomföra era stolligheter? För att höja skatten för de rikaste ger inga pengar till statskassan, de som har mest pengar har nämligen råd med både advokater och skatterådgivare - och vips går det som när Palme tvingade IKEA ur landet. Det måste ni socialdemokrater väl räkna som en fjäder i hattet - ett av världens största företag tvingades ut ur lande....Avslutningsvis kanske du kas svara på varför landet med världens högsta skattetryck varken har världens bästa skola eller världens bästa sjukvård eller världens bästa äldreomsorg.....(En liten hemlis - det spelar ingen roll hur mycket resurser som pumpas in om de inte används på ett EFFEKTIVT sätt....)

2009-09-26 @ 16:13:34
Postat av: pilow

Ni har missat mycket! Folket har lyssnat på er i tre år och vad har de sett och hört, ja enbart illasinnad prat om regeringen,- smutskastning och lögner, folket har lyssnat på Mona Sahlin och gillar inte vad de har sett och hört! Tre förlorade år, Monica!

2009-09-26 @ 16:13:46
Postat av: danne

I vilken värld lever du? Lärare har inte prioriterats de senaste 20 åren. Innan var det bra status, bra lön och nu är det skit. Föregående regeringar har inte gjort ett skit för lärarkåren.Angående undersköterskor så är det också logiken av vårdreformerna vi haft de senaste 20 åren. Kom in och skyll på nuvarande regering när det är en nedskärande politik som drivits under många år. Läs på!!!

2009-09-26 @ 16:52:03
Postat av: Kent B

Mina känslor är kluvna. Samtidigt som det var vansinne av (s) att utse Mona till sin ledare är jag glad att man gjorde det. Alla de orättvisor som socialdemokrater beklagar sig över skapades under deras egen långa regeringstid. Innan partiet reformeras i grunden ska det inte ha någon makt. Och att man nu sätter sig i knät på sina gamla fiender kommunisterna är helt obegripligt motbjudande - prostitution faktiskt.

2009-09-26 @ 18:45:41
Postat av: Anna L

Medborjare i Reinfeldts land är endast arbetande människor,som ska efterfråga varor o tjänster.Dom andra ska till soptippen,se bara hur FK funkar, regeringens förlänga arm,massa utförsäkrare.Som pensionär är jag less på Reinfeldts arroganta sätt,o deras påhitt,pensionärsskatt.Är annars "politisk vilde,vet ej var jag hör hemma,men Reinfeldt får aldrig min röst.

2009-09-26 @ 22:53:39
Postat av: Robb

Det förefaller som om sossarna sitter med en partiledare utan förtroende som inte kan avsättas för att det skadar partiet så här nära valåret. Att V och MP ser Mona som en värdig samarbetspartner talar för sig.

2009-09-26 @ 23:57:17
Postat av: ola

Det är konstigt men varje gång högern kommer till makten så blir det värsta lågkonjunkturen i landet på mannaminne . Nu har det hänt några gånger och tror då inte längre på att det bara är otur. Men så har gapet mellan blocken börjat öka oxå... För svenska folket är less Alliansen och alla dess bluffar..

Titta bara på alla borgare dom törs inte diskutera sakpolitik utan dom ger sig på personförföljelse i stället... Olof Palme vart oxå utsatt och fler än han av S ledare.. Så Mona måste vara en bra partiledare mot Fredrik.. Mona får folket med sig på sin politik.. Och Fredrik får folk med sig på sina Hundögon som folk tycker synd om.

Men titta på C och KD dom partierna har halverats sedan valet och det är stora risker för dom att få lämna Riksdagen

2009-09-27 @ 11:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0