Det behövs fler jobb

 

Ska vi skratta eller gråta över regeringens misslyckade jobbpolitik? Å ena sidan är massarbetslösheten, långtidsarbetslösheten och unugdomasarbetslösheten så oehört tragiskt för alla de människor som inte får chansen.
Å andra sidan är det skrattretande att regeringen säger att de har en jobbpolitik. Något märkligt är det att det finns människor som tror på påståendena som t.ex jobblinje.
Sverige klarar jobben sämre än andra länder. Det är i stort sett bara krisländerna vid Medelhavet som har högre arbetslöshet än vi har. Regeringen säger nu att arbetslöshetens ska sjunka ill dryga 6% år 2017. Det är skamligt att vi har 10 förlorade år and som borde kunna bättre.

Vi kan bättre.
Sverige behöver en aktiv politik för fler jobb i nya och växande företag. Vi vill avskaffa den andra sjuklöneveckan. Nya jobb skapas genom att fler företag kan starta och att fler företag kan växa och anställa. Vi ska förbättra förutsättningarna för de små-och medelstora företagen.
Möjligheter till innovation och finansiering ska stärkas och villkoren för ett aktivt näringsliv i hela landet ska förbättras. Genom att nå nya marknader kan företagen växa. Vi stärker därför exportfrämjandet på tillväxtmarknader, underlättar förstagångsexport och bidrar till bildandet av exportorienterade företagsnätverk.

Dessutom satsar vi på kvalité i skolan, på ungdomsgaranti för arbetslösa ungdomar, utbildningsmöjligheter, yrkesintroduktion och ta bort aktivitetsförbudet från arbetsförmedlingen.
Vi ska avskaffa FAS 3 och införa extra tjänster med kollektivavtalslöner, de ska avlasta i vården, skolan, omsorgen och i föreningslivet. Dessa jobb ska kunna kombineras med utbildning.

Idag presenterar Magdalena Andersson våra förslag

Dags att sats på fler jobb och utbildningar inte färre som de nuvarande regeringen accepterat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Ante Johansson

LO har levererat ett treårigt avtal som ger ca 2,2 procent per år. Om vi får en produktivitets ökning på 1,5 procent per år så är det stor chans att avtalet ger lägre arbetslöshet. Men det förutsätter att vi får högre inflation kommande år, helst 2 procent per år. Men riksbanken verkar inte vlja eller kunna uppfylla sitt inflationsmål. Därför kan man förstå att LO hoppas på att finanspolitiken ska se till att imflationen höjs till inflationsmålet och därmed ger låga reallöneökningar och lägre aretslöshet.

2013-04-30 @ 03:07:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0