Världsmöte i Washington
Internationella valutafondens (IMF) och Världsbanksgruppens vårmöten äger rum i Washington.
Om några dagar åker finansminister Magdalena Andersson, statssekreterare Karolina Ekholm och statssekreterare Ulrika Modéer för att delta i IMF och världsbankens vårmöte.
Det är IMF:s internationella monetära och finansiella kommitté och IMF:s och Världsbanksgruppens gemensamma utvecklingskommitté som sammanträder.
Men vi i Riksdagens finansutskott har också möjlighet att skicka representanter och jag har fått förmånen att delta den del som kallas IMR/världsbankens Global parliamentary conferens i ett par dagar.
Just nu läser jag på handlingarna och ser fram emot detta stora världsmöte i Washington.
Enligt världsbanken och IMF är att mycket har hänt sedan den globala ekonomiska krisen 2008. Växande handel och ökande investeringar bidrar till den starka konjunkturen i euroområdet, Japan, USA och Kina. Utvecklingen är mer blandad i andra delar av världen. Det ser bättre ut för länder i Asien och Europa och en blygsammare ekonomisk utveckling i Latinamerika, Mellanöstern och Afrika söder om Sahara enligt IMF.
Ekonomin förväntas öka ytterligare några år men på ett par års sikt väntas tillväxten dämpas. Det i takt med att förhållandena på finansmarknaderna normaliseras med högre räntor som följd och att den amerikanska skattereformen inte längre bidrar till global efterfrågan. Osäkerheter finns också kring effekterna av det ökade underskott och den höjda statsskuld som skattereformerna i USA innebär.
Förutom tal, seminarier, föreläsningar och biraterala möten blir det naturligtvis diskussioner om hur värdens tillgångar ska fördelas mer rättvist. En fråga som Sverige och vår krets drivit i flera år är jämställdhet som tillväxtmotor och i år kommer förslag om att tillsättningen av chefer och överdirektörer ska vara mer jämställt.
Det ska bli mycket intressant att få följa diskussionerna på plats i Washington samt att få diskutera med kollegor från stora delar av världen.