EUs budget och Riksdagsavslutning

Informationen om EUs budget fick vi inte ta del av på lördagens Riksdags sammanträde. Men med tanke på att Göran Persson nattförhandlade till kl.3  i Bryssel så är det förståligt. Jag måste ändå erkänna att det kändes lite snopet.
Men å andra sidan kan vi glädjas åt att sedan förhandlingarna på EU-toppmötet i juni har Sverige kammat hem 12 miljarder. Det är inget dåligt beting.
Sverige får höjt Landsbygdsutvecklingsstöd en extra rabatt tillkommit på medlemsavgiften. Dessutom har EU:s totala utgiftsnivå sjunkit jämfört med junitoppmötet, vilket gynnar Sverige.
Vi är fortfarande stora nettobidragsgivare, några ska ju faktiskt bidra med sitt välstånd till fattigare nya medlemsländer och vi har det hyfsat i Sverige. Det ska bli spännande och se vad vi kan göra med lansbygdsutvecklingstödet. Om det kan ge orter i Norra Skaraborg och Dalsland till exempel chans att få ett uppsving trots att industier flyttar där ifrån. Att hela Sverige ska leva och att vi ska ha regionalutveckling har varit ledstjärna länge och kan kanske ges en extra skjuts nu.

Monica.nu

Kommentarer
Postat av: Joachim

Fel.
Utgiftstaket har höjts vilket innebär att den "sänkning" av medlemsavgiften som vårt statsbärande parti basunerar ut som en framgång förpliktigar till intet. Ökade utgifter för EU innebär ökade medlemsavgifter.

2005-12-21 @ 01:46:32
URL: http://joachim.webblogg.se
Postat av: Anders 2

Inte undra på att EU inte är populärt bland sossar,
de har ju lyckats att sänka en skatt/ avgift,
något som sossarna aldrig lyckats med!

2006-02-10 @ 17:58:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0