Jul är solidaritet!

 

Jul kan förståss också vara en kommersialistisk hetshelg och vi borde stötta de som hamnar i krav, negativstress och överkonsumtion. Ordet julefrid är inte så trist som det låter inte heller det lilla vackra ordet solidaritet. Att se till så att fler får en dräglig tillvaro, att bry sig och att ställa upp för varann är nog för de flesta naturliga ingredienser inför en högtid.

Därför känns det extra bra att vi höjer biståndet ytterligare till världens fattiga. Dessutom höjdes barnbidraget och flerbarnstillägget med 100 kronor per barn och månad i oktober. Satsningen betyder 300 kronor mer i månaden för en tvåbarnsfamilj och 500 kronor mer i månaden för en trebarnsfamilj. Stödet till barn i ekonomiskt utsatta familjer kommer dessutom att öka nästa år.

Välkomna julklappar till många barnfamiljer!

GOD JUL


http://www.monica.nu


Kommentarer
Postat av: Anders

...att höja bidrag när vi fortfarande lånar pengar till vår sk välfärd, är det så smart? Är det inte så att våra barn kommer att få betala utlandsskulden nån gång i framtiden?

2005-12-27 @ 01:03:15
Postat av: Hans Karlsson

Det är ganska typiskt Monika Green att hellre skriva om skidåkning och tips på skidvalla i stället för att svara på jobbiga frågor.

2005-12-30 @ 13:07:21
Postat av: Monica

Vad är det du vill ha svar på Hans?

2005-12-30 @ 16:06:45
Postat av: Hans Karlsson

Ja Monica om du läser Anders fråga (som står i raden ovanför mitt inlägg) vore det en bra början.

2005-12-30 @ 16:08:37
Postat av: Monica

Ja,Anders, det är smart. Barnen är vår framtid, därför behöver de ha en bra start i livet. Att vi dessutom har ordning och reda på ekomomin är också en fördel för barnens framtid. Det leder till stabilitet låga räntor och låg inflation. Våra politiska motståndare vill hellre sänka skatterna med 250 miljarder än att betala av på skulderna. Vi vill hellre ge barnen och barnfamiljerna bättre ekonomi

2005-12-30 @ 16:16:56
Postat av: Hans Karlsson

Men har du ens läst frågan?
Ni vill ju inte betala av skulderna utan lånar hellre av de barn du vurmar så mycket för! Dessutom gör ni inget för att skapa mer intäkter. Hellre en sänkning av skatterna så att barnfamiljerna kan leva på sina löner än högre skatter och mer bidrag. Inser du logiken i det?

2005-12-31 @ 02:16:07
Postat av: Joachim

Motsägelsernas okrönta drottning. Det är en bra benämning på dig Monica.
Du erkänner ju att du tycker att det är smart att höja utgifterna istället för att betala av skulderna. Du skriver att "ja, det är smart" att låna pengar till välfärden. Du anser också att det är smart att låta dagens barn/morgondagens vuxna få betala tillbaka de lån som du och ditt parti tar idag.

Ditt parti vill inte sänka skatterna. Ni förespråkar skattehöjningar. Men istället för att göra något för att skapa välstånd höjer ni utgifterna och låter folk leva på bidrag istället för att göra det möjligt att leva på sin lön. Bidrag istället för mer pengar kvar efter skatt: det är din melodi. För att klara det krävs mer skattehöjningar. Men problemet kvarstår för skatten kan inte höjas hur mycket som helst.

Alliansen må sträva efter skattesänkningar istället för att betala av våra skulder. Men ni vill - som du skriver i ditt inlägg - öka utgifterna, vår skuld och inte heller betala av skulden. Det är värre. Betydligt värre!

2005-12-31 @ 17:48:36
URL: http://joachim.webblogg.se
Postat av: Anders

Hade nästan glömt bort det här, men det har ju varit lite debatt medan jag var borta :-)

Monica, om det nu är barnen ni vurmar för (att utbetalningen sker i slutet av mandatperioden måste väl vara en ren slump och inte alls valfläsk, eller...), så är det INTE smart att öka på den ofantliga stadsskulden genom att öka bidragen...

Kommentar från dig, Monica?

2006-01-13 @ 21:48:45
Postat av: Anders

Tacksam för svar! Se uppåt i tråden. Mvh Anders

2006-02-01 @ 23:45:51
Postat av: Anders 2

Så här har det alltid varit:
Sossarnas enda politiska idé om det börjar gå dåligt, höja skatterna!
Hellre sänkt skatt och mindre bidrag!

2006-02-10 @ 17:44:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0