Strålande sol även på Gotland

 Dessutom lyser solen över debattglada människor i Almendalen. Ett intressant seminarie som skattebetalarnas förening står för är den de kallar Tvekamp om ”Sverige år 2020”
Där två debattlag drabbar samman i en diskussion kring framtidens utmaningar och hur Sverige behöver utvecklas för att kunna möta dem. Där Skattebetalarnas förening och Timbro debatterar mot Socialdemokratiska Studentförbundet och Byggnadsarbetarförbundet

 

Det är kittlande att titta in i framtiden. Ofta lär man sig mycket av att titta 15 år tillbaka i tiden för att förstå att mycket kommer att förändras 15 år framåt i tiden. Det har hänt otroligt mycke på de senaste 15-20 åren. Inom läkarkonsten, forskningen och teknikutvecklingen för att nämna några. Att alla skulle gå omkring med var sin telefon i fickan var det få som trodde. Att vi nu också läser mejl i telefonen och surfar på Internet helt trådlöst är exempel på att utvecklingen inte kommer att stanna av. Det gäller att göra något bra av det och se till att alla som vill får tillgång. Så att inte klyftorna ökar. Utvecklingen går också oerhört snabbt mot globaliseringen, på gott och ont. Vi kan förflytta oss runt jordklotet, köpa varor från hela världen till rimliga priser. Men vad för det med sig i form av luftföroreningar och kan det leda till lönedumping och mindre trygghet? Ja, det kan det om vi inte ser problemen och bara vill sopa dem under mattan. På tisdag ordar socialdemokraterna sitt traditionella ekonomiska seminarium med Finansminsiter Per Nuder i spetsen med titeln:
Bridges over troubled waters -hur möter vi de globala utmaningarna? Deltar gör också Gordon Brown, finansminister, Storbritannien. Karolina Ekholm, Docent, Handelshögskolan i Stockholm, Helle Thorning-Schmidt, Ordf Danmarks socialdemokratiska parti Det ska bli spännande.

 

Tisdagkväll är också intressant i Almedalen för då talar moderaternas ledare Fredrik Reinfelt. Klart jag ska lyssna på honom.

 

 

Monica Green (s) just nu Goltlandskrönikör

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0