Biblioteket i Skultorp har stått stängt i ett och ett halvt år

träff i Skultorp Den 20 juni mötte vi Skultorpsbor. Det var kulturnämdens s-grupp och Skultorps socialdemokratiska förening som delade ut bokmärken och pratade med Skultorpsbor.

Skövdes bibliotek är utmärkt, där finns en mängd litteratur att låna eller läsa på plats om det är referensmaterial. Här finns också filmer, släktforskningsmaterial m.m. Dessutom kan var och en använda sig av datorer för att se vilka böcker som finns, att ställa sig i kö m.m., lån kan även göras hemifrån för de som har dator. En utmärkt service till kommunens invånare. Men alla har inte tilgång till dator i hemmet. Borde inte Skultorps bibliotek med hjälp av den nya tekninken erbjuda tjänster, böcker och vara en samlingsplats ?

En namninsamling har gjorts där 800 personer har skrivit på för att få tillgång till att låna böcker i Skultorp. Det är viktigt för barn att tidigt lära sig att besöka ett bibliotek, det är angeläget för de äldre som inte lika lätt åker till Skövde. Det borde gå att ta hjälp av föreningslivet eller andra frivilliga krafter. Skolan har visat intresse. Vi tycker det är trist att denna fråga dras i långbänk. Typisk denna borgeliga kommun.

Kulturnämnden borde kunna gå Skultorpsbornas krav tillmötes.



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0