Såg du debatten?

Statsminister Göran Persson och den moderatstyrda alliansens statsministerkandidat, Fredrik Reinfeldt, i en TV-debatt. Visst är det lite tjatigt men visst var alternativen är tydliga.
Trygga människor vågar. I vårt Sverige har vi kollektivavtal, rättvisa löner och anställningstrygghet.
I moderaternas Sverige ska först ersättningarna för a-kassan, föräldraförsäkringen och sjukersättningen sänkas så att lönerna också ska pressas nedåt och anställningstryggheten försämras.
Inte blir kvinnorna tryggare av att sjukvården skulle privatiseras som Reinfeldt försökte påskina.
Minska klyftorna - inte öka dem, var Göran Perssons budskap. Trygghet i en föränderlig värld, det är vad vi socialdemokrater står för. Hela tiden måste vi se till så att skolan, vården och omsorgen blir bättre. Men vi måste också möta framtiden på ett modernt sätt. Bredband, IT-användning, infrastruktur, låg ränta, schysta regler för företag, så får vi fler jobb och framtidstro.

Eller hur?

www.monica.nu


Kommentarer
Postat av: Johan Ask

Reinfeldt försöker få oss att tro att moderaterna har förändrats - snack. Det är samma gamla anakronistiska ideer presenterade i en ny förpackning, men jag tror att svenska folket är kloka nog att genomskåda bluffen.

2005-06-01 @ 20:55:18
Postat av: Sara H

Samma gamla höger som vanligt, men han klär sig bra.
Det är skrämande att moderaterna försöker få oss att tro att de är ett arbetareparti, när de inte vill göra det bättre för någon av oss mer än de förmögna,
varg med fårakläder ä vad det ä

2005-06-01 @ 22:22:13
Postat av: Joachim Grundin

Snyggt Monica, än en gång gör du avsteg från verkligheten!
Ni har haft god tid på er att förändra de ökande klyftorna. Ännu har inget gjorts åt den saken.
Ni har haft god tid på er att skapa en hållbar sjukvård. Ännu har några synliga resultat inte kommit.
Ni har haft god tid på er att arbeta fram en hållbar IT-struktur men någonstans har den gått i stå; det handlar inte bara om hem-pc.
Sist men inte minst arbetslösheten. Gott om tid för att göra något men bara några strömiljarder till arbetsmarknadsåtgärder som faktiskt inte leder till hållbara jobb.

Varför, Monica, ska det inte löna sig att arbeta? Varför vill inte du och ditt parti skapa jobb - riktiga, hållbara och inkomstgivande jobb som människor kan leva av?

I din blogg finns inte många exempel på vad ni själva vill. För något borde ni väl vilja? Eller hur?

2005-06-08 @ 12:03:26
Postat av: Elisabet karlsson

Ja, jag såg debatten. BRA att någon ställer upp på oss som är långtidsjukskriva. Jag har inte råd med dator, jag går hit till biblioteket för att surfa. Jag skulle få än mindre råd med det i ett moderatstyrt land
Men kan ni sossar inte rycka upp er lite nu. Varför tar ni inte upp kampen om regeringsmakten nästa år?

2005-06-08 @ 13:54:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0