Häpnadsväckande Rappakalja

- Nu ska jag chocka Monica Green och berätta att vi också vill satsa på Skövde högskola. Så började Cecilia Widegren ett inlägg på Radio Skaraborg idag. Hon fortsatte med att säga att jag borde ta reda på den nuvarande politikens och inte den som var förut. Hon syftade väl på utbyggnaden på 80-talet av Högskolor i hela landet, hur moderaterna då stretade emot. Hur de ville konservera allt till de större universiteten. De var rädda för att "vem som helst skulle utbilda sig". Moderaten Per Unckel uttryckte deras förakt med att påstå att Högskolorna ute i landet blir bygdehögskolor.

Sanningen har ju blivit den, att tack vare de små och medelstora Högskolorna har vi höjt utbildningsnivån i hela landet. Fler från studieovana hem läser vidare, fler kvinnor, fler studenter med utländsk bakgrund har kunnat rekryteras och så vidare.
OK, sagt och gjort direkt efter radiosändningen tog jag reda på fakta. Moderaterna säger nej till utbyggnaden av landets högskolor. Att moderaterna säger nej till socialdemokraternas högskolesatsning. Där står svart på vitt att de vill minska antalet platser på högskolan i Skövde med 230 platser, att de vill dra ner resurserna med 16 miljoner på Skövde Högskola.
Man tar sig för pannan över detta slag mot Skövde som moderaterna vill genomföra. Att Cecilia Widegren i radion skryter med att de "visst vill satsa på Högskolan i Skövde" är antingen okunskap eller så vill hon föra lyssnarna bakom ljuset. Båda alternativen är att beklaga. Visst chockade hon mig med sin Rappakalja, men antagligen bara att vänja sig. Moderaterna säger en sak och menar en annan.

 

Monica.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0