Världens bästa biståndsminister Carin Jämtin

Världens bästa biståndsminister Carin Jämtin besökte oss Skaraborgska socialdemokrater i Skara på söndag eftermiddagen i Skara. Hon gav oss extra energi och fler argument om socialdemokratisk politik. Hon kommenterade det faktum att det är väldigt långt till valet och att valrörelsen ser ut att ha startat väldigt tidigt den här gången. Vi har äntligen fått en politisk motståndare och de började tidigt ladda. Kanske började de en aning för tidigt för att orka ända fram till valet. Det vet vi inte ännu. De som redan har räknat ut oss har räknat fel. Efter denna fantastiska helg – vet vi att allt kan hända. Det kan bli mellan 4 – 9 partier i Riksdagen efter den 17 september 2006. Alla uppstickare gör det extra intressant och ovisst.
Vi går till val på vår politik, den Svenska välfärdsmodellen. Fler jobb både i offentliga sektorn och i företagen. Bra företagsklimat, ordning och reda på ekonomin så att det är fortsatt låg ränta. Högskolesatsningar, plusjobb som ger guldkant på tillvaron för de äldre och ger långtidsarbetslösa chansen att komma tillbaks till jobbet, färre sjukskrivingar och trygghet även om du blir av med jobbet eller blir sjuk. Det är några av hörstenarna i valplattformen. Carin Jämtin fick frågor om hur det skulle bli om moderaterna fick igenom sitt förslag med sänkt bistånd med 8 miljarder. Hon fick frågor om tandvårdsreformen, om jämställdhet och om partikongressen. Klart att hon är orolig för AIDS bekämpningen och fattigdomsbekämpningen om det skulle bli en borgerlig regering. Klart att hon är orolig för de ökade klyftor och lägre löner som det kan innebära med högeralliansens politik. Hon peppade oss dock så pass mycket att vi kommer att se till att vi vinner valet.
Vi Skaraborgare kommer att vara väl förberedda för valrörelsen. Trygghet, jobb, framtidstro är några av nyckelorden för oss Socialdemokratiska Skaraborgare.

Läs mer
Monica.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0