Anna Lindh

Idag är det två år sedan det fruktansvärda beskedet nådde oss. Att Anna Lindh dött, mördats, tagits ifrån oss. Det blev mörkrets dag i mångdubbelbemärkelse. Ändå ska vi försöka hylla henens minns så ljust som möjligt eftersom hon var så ljus och stark.

Hon kunde sätta ord på orättvisor; ”sexhandeln med kvinnor och barn är en av vår tids grövsta kränkningar av de mänskliga rättigheterna” sa hon och synlig gjorde de brott som skett utan att någon brytt sig. 11 september var en mörk dag och även innan Anna mördandets. Hon satte ord även på terrorist bekämpningen , som blev resultatet av attacken i USA.

”Om vi låter kampen mot terrorism överordnas de mänskliga rättigheterna, är det vi som förlorar och terroristerna som vinner”

Inför denna årsdag har en ny bok tagits fram som handlar om kriget i Palestina/Israel. Där finns skammens mur, Anna Lindh var oerhört tydlig även i den striden som tyvärr pågår fortfarande även om ockupanter har fått lämna det land som de olovligt tagit i besittning.

Vi andra kan och måste fortsätta i Anna Lindhs anda och engagemang, det är då vi kan komma tillrätta med orättvisor och förtryck. Att citera Anna är ett sätt att hedra henne, det finns fler sätt. Så sätt igång, engagera dig, bry dig, påverka

 

Läs mer på

Monica.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0