Stark regeringsförklaring och initiativ om E20

Många har redan dömt ut oss socialdemokrater till att förlora nästa års val.
De som hört Göran Perssons regeringsförklaring  borde nog tänka om. Det var en mycket stark reforminriktad regeringsförklaring. Med satsning på jobb, företagande, forskning, utbildning, barnfamiljer och miljö.
Det spel för gallerierna som nu pågår är enligt mitt sätt att se det en strid om ”påvens skägg”.
Vi kommer att klara detta alldeles utmärkt, det skulle förvåna mig mycket om andra partier röstar nej till dessa satsningar i Riksdagen.  Efter nästa val kommer förhoppningsvis socialdemokraterna vara ett större parti och behöver då inte ta hänsyn till två andra partier med allt vad det innebär av ovisshet i budgetförhandlingar.
Utöver högtidigheterna med öppnandet av Riksmötet passade jag på att, tillsammans med nya oppositionsrådet i Götene socialdemokraten Madelene Persson, uppvakta infrastrukturminister om E20. Det blev ett mycket bra möte, men det var också väl förberett. Vägverket skickade i slutet på förra veckan ansökan till Regeringen om att få tidigarelägga ombyggnaden av sträckan Holmstad – Lundsbrunn. Götene kommun kan låna pengar för att Vägverket ska kunna börja ombyggnaden av E20, Regionen betalar räntan till kommunen. Ulrica Messing lovade att se till att ansökan behandlas skyndsamt. Det ser vi fram emot.

läs mer på
Monica.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0