Utveckla hållbara transporter kring Östersjön

Just hemkommen från mycket bra dagar i St Petersburg
Trafikutskottet i Sveriges riksdag har tillsammans med Kommunikationsutskottet i Finlands riksdag (Eduskunta) tagit initiativ till ett gemensamt transportpolitiskt semium. Vi diskuterade utveckling av hållbar sjöfart, sjömotorvägar, isbrytning och vintersjöfart samt utbyggnaden av transeuropeiska transportnät för vägar och järnvägar med företrädare för ryska myndigheter, organisationer och företag.
Det blir bara viktigare att skapa en internationell samsyn på behovet av effektiva och miljömässigt hållbara transporter.
Vi ville få en vidgad samsyn på hur effektiva och hållbara transporter kan utvecklas i Östersjöregionen som räknas till ett världens viktigaste tillväxtområden. Transporterna från Östersjöns hamnar väntas bli fördubblade till år 2015 medan oljetransporterna under samma period kan komma att fyrdubblas. Östersjön som är som vi vet mycket känsligt havsområde. Därför var det bra att vi kunde träffas för att öka förståelsen om vikten av att klara av miljön samtidigt som transporterna ökar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0