Högeralliansen anklagar AMS för att ha glädjekalkyler när arbetslösheten sjunker

Visst är det märkligt att höger alliansen nu anklagar AMS för att ha glädjekalkyler när arbetslösheten sjunker? Varför vill de inte glädjas åt att det går bättre för Sverige.AMS har räknat på samma sätt även under den borgerliga regeringens tid, då var arbetslösheten över 10 %, om de menar att beräkningsmodellen var fel då också så var arbetslösheten uppemot 17-18% under den borgerliga regeringens tid.  Det vill jag inte tillbaks till.
Det anmäls rekordmånga nya jobb till arbetsförmedlingen. Vi får gå sjutton år tillbaks i tiden för att hitta så många nyanmälda lediga platser som under juli i år. Sedan 1994 har 300 000 nya jobb tillkommit och bara på det senaste året är det ett tillskott på 80 000 nya i Sverige. Det är mer än 350 jobb varje arbetsdag. Det bästa med det är att arbetslösheten sjunker är att det ljusnar för ungdomarna. I juli i år var 10 000 ungdomar färre arbetslösa än juli 2005. Dessutom har långtidsarbetslösheten för ungdomar halverats. Även här i Skaraborg har arbetslösheten minskat kraftigt. Men hur skulle det gå om Högeralliansen sparar 11 miljarder på arbetsmarknadspolitiken. Det betyder att nästan 100 000 fler blir öppet arbetslösa och får klara sig på egen hand. Högeralliansen vill också sänka a-kasseersättningen, sjukersättningen och ta bort fyra månader i föräldraförsäkringen. Att ge sig på sjuka, arbetslösa och föräldralediga ger väl inte fler inga jobb, det ökar bara klyftorna.

Monica Green

Kommentarer
Postat av: Sossarna floskler!

Konstlade jobb, ss plusjobb, arbetsmaknadspolitiska åtgärder mm.
Vad leder detta till?

"Det bästa med det är att arbetslösheten sjunker är att det ljusnar för ungdomarna. I juli i år var 10 000 ungdomar färre arbetslösa än juli 2005."

Du lever i din egna värld. Typiskt politiker som saknar verklighetsgrund.
Vi har den HÖGSTA arbetslöshet någonsin och under högkonjunktur. Aldrig har så många varit arbetslösa
som idag. Den verkliga arbetslösheten är mellan 20-25%. Mörkertalet, arbetsmarknadspolitiska åtgärder
är ett provisorium av sossarna. De famlar i mörkret och saknar hur man skall lösa arbetsmarknaden långsiktigt.

2006-08-10 @ 12:02:06
Postat av: Ett utdrag av sossarnas Sverige:

Ett utdrag av sossarnas Sverige:

En polares polare får 9200 kr i månaden bara för att inte göra något. Han säger själv att han inte pallar jobba o tycker det är gött att få 9200 i månaden av att göra nada. Killen e 23 år och bor i egen lghet, o klarar sig bra.

Jag visste inte att det var så här mycket man fick i a-kassa, detta är ju helt sjukt i huvudet!!!!!!!!!!Så sjukt skadat system!!!

---------------------------------------

2006-08-10 @ 12:11:54
Postat av: Sture Andersson

Jag har också en polare som har en polare som har en kusin som känner en som är så inihelvet lat, han är dessutom rik

2006-08-10 @ 16:37:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0