Och jobben då?

I dag kom socialdemokraternas valmanifest. Det är en ansvarsfull reformpolitik som kan sammanfattas med: Alla ska med : Tänderna, barnen, de äldre ska få det bättre.

Men jobben då? Högern har redan frågat, de ser nämligen inte satsningar på fritidspedagoger, på äldreomsorgspersonal, på lärare som jobb. Det är tragiskts med en sådan höger att de ser ner på personalen inom vården, skolan och omsorgen så till den milda grad att de inte ens räknas som arbete för högern.

Valmanifestet innehåller också löften till de som står utanför arbetsmarknaden. Dels genom erbjudande om jobb och utbildning och dels genom att lova att de inte ska straffas ekonomiskt.  Ett valmanifest med många jobbförslag och förslag på hur skolanska bli bättre. Vill vi skapa fler jobb.
Genom ett bra företagsklimat, låg ränta och möjligheter för företag att anställa högskoleutbildade, lärlingsplatser, plussjobb, forskning och utbildning ska möta framtidens arbetsmarknad. Det enda högern vill är att sänka lönerna och straffa de sjuka och arbetslösa.

Monica Green

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0