Varför ska högeralliansen anklaga AMS när arbetslösheten sjunker?

Idag har jag deltagit på möte med den lokala arbetsförmedlingsnämnden. Vi fick besked om att arbetslöshetsiffrorna är på väg ned. Ordföranden för nämnden moderaten Tord Gustafsson, kommenterade informationen " Svenskt näringsliv går bra, det är positivt att det går åt rätt håll" (slut på citat) Arbetslösheten har sjunkit i tolv av Skaraborgs femton kommuner. Därför är det anmärkningsvärt att Cecilia Widegren och andra moderat företrädare fortsätter att försöka svart måla verkligheten. När högeralliansen kommenterar dessa fakta talar de olycksbådande om att Sverige går åt fel håll. De använder statistiken med minst sagt fria händer och skapar på så vis runt en miljon arbetslösa fler än det verkligen finns. Eftersom inte kartan stämmer med terrängen ritar de helt enkelt om den.

Nyligen presenterade AMS de senaste siffrorna över arbetslösheten. Positivt nog sjunker den, framför allt för långtidsarbetslösa ungdomar. Men istället för att glädjas skjuter den borgerliga alliansen på budbäraren och hotar AMS generaldirektör med avsked om de vinner valet. "Bosse Bylund levererar ju nästan veckovis nu siffror som ska stödja regeringen, och så säger han hela tiden som ett mantra att arbetslösheten sjunker" Säger borgerliga företrädare och hotar med att avskeda honom för att han kommer med positiva besked.

Vi är på rätt väg, men vi är inte framme än. Vi socialdemokrater sätter Sverige i arbete genom utbildningssatsningar, goda villkor för företagande och trygghet för alla. Det är den modell som under de senaste tio åren gett Sverige hög tillväxt, låga räntor och 300 000 nya jobb. Nyföretagandet är det högsta på 20 år. Reallönerna har stigit tio år i rad – den starkaste utveckling vi har haft sedan 1960-talet. Människor får mer kvar i plånboken helt enkelt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0