ATT ta ansvar – Är det samma sak som att avgå?


Jag vet att många anhöriga och drabbade av Tsunamikatastrofen känner en djup sorg, frustration och med rätta en stor ilska. Jag har full respekt för det. En sak är dock helt säker. Misstagen kan inte rättas till i efterhand. Det begicks många misstag under de turbulenta dagarna efter katastrofen i Sydostasien. Det finns inget försvar för det. Att det också visar sig att vi har en oerhört hierarkisk organisation inom bland annat UD blir jag både förvånad och besviken. Det måste vara gamla hieratiska, patriarkala strukturer med stuprörs organisationer som levt kvar sen urminnes tider. Detta borde någon ta ansvar över. För mig är inte att ta ansvar det samma som att avgå. Att utse syndabockar kan möjligen kännas som en lättnad för stunden. Men det hjälper inte om inte organisationen görs om. Därför ska de som kommer att utpekas som syndabockar också vara med och ta ansvar för att en bättre organisation fungerar i framtiden.
543 svenskar omkom och 1500 skadades då flodvågen svepte in över Thailand. Hur gör vi nästa gång en naturkatastrof inträffar om en vecka, om två år, om 10 år?  Göran Persson har tagit på sig ansvaret för misslyckandena. Det har även Laila Freivalls gjort i veckans KU-förhör. Men det måste till förändringar och katastrofberedskapen måste bli betydligt, betydligt bättre.
Se till så att gamla hieratiska, patriarkala strukturer med stuprörs organisationer försvinner
Monica.nu


Kommentarer
Postat av: Anders 2

Svar: JA, avgå direkt!
Veckans smarta sosse har skickat mail från arbetet
till Fredrik Reinfeldt!
Hallå, hört talas om IP-adress?

2006-02-23 @ 19:19:35
Postat av: Joachim

Ja, fast det är svårt att veta i ert parti. Tommy Ohlström tycker att det är rätt att avgå när man gjort bort sig. Det verkar inte du tycka.

Inte nog med att ni är splittrade i vänsterkartellen - ni är splittrade internt också. Eller?

2006-02-25 @ 00:03:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0