En lokal Anna Lindh-kommitté.

Anna Lindh var en sann internationalist.

I Anna Lindh fanns alltid den där otåligheten och den glödande viljan till förändring. Hon hade bråttom och det var inte bara när hon sprang ner för trappan på utrikesdepartementet mot tåget som bar hem henne till familjen. Utan hon var ivrig. Hon ville förändra. Hon drevs av en djup ideologisk övertygelse som hon ville omsätta i praktisk politik.
Bara några dagar före mordet var Anna Lindh i Skövde. Hon träffade bland annat elever på Västerhöjdsgymnasiet.  Vi är många som tycker att hennes gärningar inte får glömmas bort.
Därför samlades vi i Kulturkaféet och beslöt oss för att starta en lokal kommitté som ska verka i Skövde med omnejd mot våldet i samhället och för att kvinnor ska våga ta för sig.
Vi ska uppmuntra till engagemang, särkilt uppmuntra tjejer att våga genomföra sina drömmar. Det kan vara drömmar om att spela teater, musicera, skriva dikter, noveller, uppsatser. Det kan vara drömmar om ett visst yrke eller drömmar om ett gott liv. Våga bli företagare, våga engagera sig i politiken och i samhällslivet.
Vi ska samarbeta med det som redan finns etablerat såsom elevråd, ungdomsfullmäktige, kåren på högskolan, folkhälsorådet, ungdomscaféet Neo, fackföreningar, försvaret, ung företagsamhet m.fl.
Vi hoppas kunna bidra till det som Anna Lindh stod för som förebild och att för engageras sig för förståelse mellan människor i vår närhet såväl som internationellt.

Monica.nu

Kommentarer
Postat av: Erik Svansbo

Det heter Anna Lindh-kommitté. Annars blir det en så kallad sär skrivning.

2006-03-13 @ 09:22:18
URL: http://svansbo.se
Postat av: Anders 1

Jag tycker att vi som motvikt skapar en Gösta Bohman-kommitté.

Han ville förändra. Han drevs av en djup ideologisk övertygelse som han ville omsätta i praktisk politik.

Vi är många som tycker att hans gärningar inte får glömmas bort.

2006-03-13 @ 17:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0