Valet och Internet en utmaning och ett dilemma!


 

Kom just ifrån ett frukostmöte där Björn Elmberg berättade om en undersökning som handlade om Internets betydelse för den kommande valrörelsen. Det var både intressant och stimulerande. Enligt honom så har i stort sett alla som bor i Sverige tillgång till Internet. Det är visserligen inte sant för en tredjedel av befolkningen står faktiskt fortfarande utanför IT-samhället frivilligt eller ofrivilligt. Men hans poäng var ändå hur viktigt det var att komma ut med det politiska budskapet via hemsidor, bloggar, nyhetsbrev m.m.

Han menade att det var viktigt att vara tydlig och enkel i sitt budskap och ändå sticka ut i mängden av all den information som ges via nätet. Vi förväntas hinna med mycket i kommande valrörelsen. Vi ska skriva motioner, interpellationer, driva frågor, förhandla med de andra partierna för att få igenom så mycket som möjligt av socialdemokratisk politik för ökad rättvisa och trygghet osv. Dessutom ska vi vara ute på gator och torg, besöka arbetsplatser, skolor, pensionärsmöten och ungdomsgårdar m.m.

Och vara tillgänglig via mobilen, svara på brev och e-brev, skicka nyhetsbrev, uppdatera hemsidan och blogga. Vi fick också höra att det var viktigt att svara på frågor via bloggen. Det har flera av de/er som läser min blogg kritiserat mig för att jag inte gör. Jag tar till mig den kritiken och vet inte än hur jag ska hantera det. Ska jag lägga ner min blogg för att jag inte svara på läsarnas frågor, ska jag inte tillåta kommentarer alls eller ska jag fortsätta som förut?

Ett dilemma som jag ska fundera på ett tag men nu ska näringsutskottet och trafikutskotte ha sammanträde med Posten.

 

Monica Green


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0