morsornas land - Sverige

Så här på Morsdag kan det trevligt att nämna den rapport som finns på Rädda Barnens hemsida om ”State of the World's Mothers Report 2006”
Där 125 länder rankats. Det visar sig i den rapporten att Sverige är världens bästa land för mammor, om man mäter förlossningsvård, näringsintag, utbildningsnivå, barnadödlighet m.m.
http://www.savethechildren.net/alliance/what_we_do/newsdesk/2006-05-08b.html
Det är bra men helst skulle jag vilja att alla mammor runt hela världen skulle ha den professionella hjälpen och ha stöd från såväl papporna och samhället i sitt föräldraskap.
Trots att Sverige även är världens mest jämställda land har vi mycket kvar att göra.
Jämställdhet handlar både om attityder, värderingar och om konkret politik.
Jämställdhet kräver en välfärdspolitik med väl utbyggda socialförsäkringar, en föräldraförsäkring i världsklass och en väl utvecklad barn- och äldreomsorg.
Men fortfarande diskrimineras kvinnor. I arbetslivet, i hemmet och i skolan. Kvinnor har lägre lön, tar större ansvar för hemarbetet och är underrepresenterade i stora delar av näringslivet.
Därför vill vi fortsätta utveckla vårt välfärdssamhälle. När vi löser saker tillsammans minskar klyftorna i samhället. Då ökar rättvisan, friheten och jämställdheten.

Därför vill jag ha mer gemensamma lösningar inte mindre, mer trygghet inte mindre fler mammor inte färre.

Monica.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0