Rekordverken i Öttum söker arbetskraft, det är de inte ensamma om

.
Vi har gått från 60-69 inställda, helt plötsligt går det uppåt det könns skönt säger Maj-Lis Sten som är metallklubbens ordförande på Rekord.
Jag besökte dem nyligen och även verkstadschefen Tore Holm ser ljust på framtiden – Vi har fått en stor order i USA och det underlättar betydligt säger han. Rekordverken är inte ensamma om att söka arbetskraft. Det har vänt, men det var ovanligt trögt denna konjunkturuppgång. Företagen väntade längre än väntat med att anställa. Ljusa tider för arbetsmarknaden. Enligt statistik från SCB (Statistiska centralbyrån), ökade antalet anställda med 1,6 procent (eller 62 600 personer) under det första kvartalet 2006. Det är den största ökningen på fem år. Det är framför allt den privata sektorn som expanderar. Antalet lediga jobb ökade med 32 procent. Den svenska utvecklingen är bland den bästa av jämförbara länder. Det finns orosmoln. Ungdomsarbetslösheten måste få en extra skjuts nedåt. Och visst varslas det också, en del jobb försvinner en del flyttar utomlands. Men nya jobb kommer till. Den svenska modellen är en konkurrensfördel, jämfört med andra länder.

Vår styrka är vår förmåga att satsa på kompetens och omställning – att gå från gammalt till nytt. Att vi har trygghet i en föränderlig tid är oerhört viktigt.
 

 

Monica.nu


Kommentarer
Postat av: Anders 1

Undrar hur många företagsledare som håller med i denna häpnandsväckande skönmålning...?

2006-06-01 @ 00:26:04
Postat av: Monica Green

Fråga de som fått jobb på Rekordverken i Öttum om det är skönmålningar. Många företagare som jag känner till tycker att det är ett mycket bra läge just nu. Jag känner dessutom till flera stycken som absolut inte håller med de arbetsgivarorganistioner och partier som just nu svartmålar Sverige. Men de vill inte gå ut offentligt med det.

2006-06-01 @ 07:53:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0