debatt med den danske statsminister

Nordiska rådet debatterade under Nordiska rådets session i Köpenhamn "Norden som global vinnarregion". De flesta av oss konstaterade att vi i Norden har det ganska bra.

- Vi har jobb, tillväxt, välfärd och tryggheten går hand i hand med detta.

Men jagifrågasatte  den danska flyktingpolitiken och riktade en fråga till Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen:
- Hur är det med den danska solidariteten med dem som kommer hit i flykt från våld, förtryck, krig och misär? Har ni tagit den lätta vägen genom att ställa alltför hårda krav, istället för att hjälpa och stötta, utbilda och erbjuda jobb till dessa människor?

Den danske statsministern tillstod i sitt svar att Danmark har stramat åt sin lagstiftning när det gäller flyktingpolitiken, och påstod att de åtgärderna skulle säkerställa en bättre integration av invandrarna i Danmark.

Jag tycker att det är viktigare att man gör något när man är arbetslös än att man passivt tar emot en låg ersättning, som i sin tur kan leda till en ond cirkel av kriminalitet, I Sverige har vi arbetsmarknadspolitiska åtg. datortek, praktik och kurser. Åtminståne några månader till. Trist nog ska Sverige med den borgeliga regeingen slå in på "passiva" arbetslosa med låg ersattning


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0