Margot Wahlström och Carin Jämtin nominerade av S i Skövde

Det finns skribenter som påstår att någon hemlig intern ”topp” styr sossarnas val av partiledare. Ett tips till dem är att bli medlem i socialdemokratiska partiet och se all den debatt som pågår just nu i s-föreningar, s-kvinnor, Arbetarekommuner och partidistrikt. Eller för de som är medlemmar gå på ett av alla de medlemsmöten som just nu pågår runt omkring i landet. Där eftervalsdiskussioner, framtidsdiskussioner och valet av partiledare penetreras.

Jag var med i Skövde i kväll. Vi började med att dela in oss i fokusgrupper. Där förde vi djupa ingående samtal om vilken profil vi ville se på vår nästa ledare. Internationalist, karismatisk, demokratisk, folkförankrad, social, ideologisk, erfaren, öppen, lyssnande, modern, kunnig, utåtriktad, vältalig, lagspelare var några av de egenskaper som grupperna kom fram till.

Efter den redovisningen skulle vi dels välja ut en av ledaregenskaperna och föreslå namn som vi trodde kunde växa in i den rollen.

Min grupp kom fram till att en lagledare som kan föra partiet framåt och lyfta upp andra i sin omgivning var den bästa egenskapen. Samt att det är dags för en kvinna nu.

Efter ytterligare några turer och namn diskussioner enades medlemsmötet om att föreslå Margot Wahlström och Carin Jämtin som våra partiledarkandidater. Det kändes både historiskt och viktigt att få var med i processen. Jag hoppas att fler tar den chansen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0