Få håller för granskning, men varför försvara olagligheter??

Så skriver Åsa Tillber i Dagens Industri den 24 oktober 2006 och jag håller med.

Ingen är perfekt, det är svårt att hinna med allt. Ibland har räkningen hamnat fel och det kommer en påminnelse som snabbt betalas för att slippa ytterligare påminnelser. Ibland är det tajt om tid till ett möte och foten gasar på innan man ser att hastighetsmätaren går för fort. Det hände att bilen bara har en fungerade lampa å du hinner inte åtgärda... Men man gör så gott man kan för att få livet att gå ihop med att hämta och lämna på dagis, städa, tvätta, jobba, besöka någon anhörig på sjukhuset, delta i läxläsning och föräldramöte, engagera sig i fritidsaktiviteter osv. Det är absolut inte lätt att få ihop tiden.

Men när Åsa Tillberg börja rada upp en massa olagligheter och medvetena trixanden för att komma undan lagen, lyser partisympatierna igenom. Plötsligt börjar hon försvara "tveksamheter" som vare sig vanliga medborgare eller politiker bör ägna sig åt och som de allra flesta i min bekanskapskrets inte gör. Men det kanske beror på vem man umgås med... Alla Bourelius vänner hade svartstädhjälp. Det är dock inte alla förunnat att kunna göra "tveksamheter" - det krävs en viss ekonomi för att kunna betala för städhjälp och barnpassning hur svart den än är, och det krävs en viss ekonomi för att kunna köpa hus genom utländska företag - sådana möjligheter har inte de allra flesta svenska medborgare även om det i Åsa Tillbergs vänskapskrets kanske är helt naturligt. Åsa Tillberg påstår att det är "OK" om man ska använda sig av städerskor från Polen som inte har papper på uppehållstillstånd, det är "OK" att medvetet manipulera med antalet inskrivna barn på föräldrakooperativa dagiset, det är "OK" att ha trixat med hyreskontrakt. Och det är "OK" att äga hus köpta av utländska företag för att slippa skatt. I verkligheten är det inte "OK" - det är olagligt.

Jag kan inte annat än beklaga att medias granskning inte passar den som blir granskad. Speciellt granskningen av borgerliga politiker verkar vara svår att svälja. Åsa, det är bara att vänja sig, det kan jag som är sosse lova. Media granskar makten oavsett vilken politisk färg den har. Och Åsa, var var du när drevet gick mot Mona Sahlin för att hon köpt en toblerone för 17 spänn? Hon fick avgå för sitt användande av kreditkort - trots att det inte var olagligt Rätt eller fel, men media granskar makten.

Jag är den förste att veta att ingen är perfekt, jag är det inte. Det är bara förskräckande att se den människosyn som nu bryter igenom hos de nya makthavarna. Att städerskan från Polen som Anders Borg anlitat inte ska ha någon försäkring är inte bara olagligt det är också en effekt av hans människosyn och ideoligiska övertygelse om att det ska vara större skillnader på folk och folk. Att sitta i Riksdagen och stifta lagar i fyra år och inte betala TV- licens är olagligt men också osolidariskt och gör att ärliga människor får betala mer. Att skriva sitt hus på någon annan för att slippa skatt är att lägga skatten på ärliga medborgare.


Monica.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0