BLÅ SKATTEVÄXLING och ökade klyftor

Regeringens budget kan sammanfattas med ordet orättvisa. Det finns en väldigt stark djup känsla hos svenska folket att politiken som bedrivs i vårt land ska byggas på principen av rättvisa.
Grundtanken bakom den borgerliga regeringen politik är krass och enkel. Skillnaden mellan de som arbetar och de som är arbetslösa måste bli större. Drivkraften är ökade skillnader, det ska generera fler jobb. Lägre a-kassa ska göra så de arbetslösa masar sig upp ur sängen och söker nya jobb.

Förmögenhetsskatten avskaffas, samtidigt som a-kassan försämras.
Människor runt om i landet har anledning att bekymra sig för den ekonomiska politiken som bedrivs idag. Men samtidigt finns det de som har anledning att jubla.
 Vinnarna är några få villaägare i norra Stor-stockholm som kan räkna tiotusentals kronor i sänkt fasighetsskatt samtidig som deras villor kraftigt stiger i värde.
 Den här politiken kan sammanfattas i tre ord. Den är oansvarig, orättvis och omodern.
Dessutom innehåller mi
jöavsnittet  nästan ingenting och den biologiska mångfalden får mindre pengar för att finansiera miljöbilspremien. Dvs den som köper en ny bil för ca 250 tusen får 10 000 i bidrag. Även detta är klassmässigt felt, de som har råd att slänga upp 250 000 kr ska primernas, det är mycket tunt trots att Andreas Carlgren gör sken av det motsatta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0