kommundelsstämman i Stöpen en positiv kick


Det var en välbesökt  kommundelstämmor i Stöpen på tisdagskvällen. Det var både roligt och informativt att få träffa optimistiska och engagerade kvinnor och män

 Frågor som togs upp var: Vägar, gångbanor i Stöpen, cykelväg, kommunikationer, bussar till och från Stöpen, bättre Kommunikationer till vårdcentralen i Ryd efterlyses. 
Stort ideellt arbete för sport och idrott bedrivs för barn, ungdomar och vuxna i Stöpen  men det finns för lite golvyta, ytterligare en idrottshall behövs eller bygg ut befintlig hall. Fler ungdomar, fler föreningar borde kunna utöva idrott samtidigt. Skolans fotbollsplan borde återställas i användbart skick även Tennisbanorna är det utslitna och i dåligt skick de behöver åtgärdas.
Vägarna sköts av dels kommunen och vägföreningen.  Det behövs en helhetslösning, kommunen borde ta över skötseln av vägarna, kanske i med hjälp av någon form av samhällsförening. I vilket fall som helst är det idag mycket opraktiskt med två organisationer, två maskiner av samma sort, två olika kontakter osv. 
Det behövs fler containrar på återvinningscentralen och en utbyggnad med en infart och en utfart. Föreningen som sköter återvinningscentralen idag har stora problem med att hålla ordning. Det blir fullt oerhört snabbt med sopor på tisdagar och lördagar då det är öppet.  
Skolan är mycket sliten ingen renovering har sketts sedan byggnationen 1978.
Paviljongerna är i dåligt skick. När barnantalet ökar behövs en fräsch skola för såväl elev som lärare och anhöriga  
Nybyggnation i Stöpen är positivt. Släpp de 60 tal tomter som är aktuella. Det är en generationsväxling på gång därför behövs det fler möjligheter att bygga. Stöpen har stora möjligheter att växa och exploateras och bli en framtidsbygd.
Medskicket vi fick var
"Glöm inte ytterområdena, glöm inte Stöpen satsa på landsbygden. Stöpen har stora möjligheter att växa och exploateras och bli en framtidsbygd"
Vi som var där, kommunfullmäktiges presidie, lovade at framföra åsikterna till de politiska partierna i fullmäktige. .

 


Kommentarer
Postat av: Christer Karlsson

Hej

Vi är ett företag i Falköping som har varit i kontakt med Skövde kommun angående en etablering av en bensinstation i Stöpen. Tyvärr kunde inte kommunen hjälpa oss med detta, undrar om detta skulle kunna vara en möjlighet.

Smart Energi

Christer Karlsson

070 940 95 68

Svar: Det kan de, men de gör inte det pga det ojämställda samhälle vi lever i
Monica.nu

2015-03-02 @ 09:51:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0