plusjobbare oroliga för sin framtid

plusjobbare oroliga f?r sin framtid

Nu är de plusjobbare som jobbar med skogsröjning och underhåll av Skövdes många naturreservat varslade om uppsägning till den 30 juni. Idag  har jag lyssnat på deras oro för framtiden.

- Det känns oerhört trist att dessa duktiga naturvårdare inte ska få fortsätta längre, det är både personliga och mänskliga tragedier, De berättar för mig om sin oro dels över att inte få göra en insats för miljön men också de rent ekonomiska problem som uppstår.

Flera är över 60 år och hade av den förra regeringen blivit lovad att få fortsätta sitt plusjobb fram till pensionen något som den borgerliga regeringen brutit.

De tre arbetslagen har gjort i ordning vid Rydsängar, på Syd Billingen, vid orkidéängarna, Runt Skultorp med flera ängar och skogsmarker. De är anställda av skogstyrelsen som nu har tvingats varsla de 20 männen och kvinnan eftersom Regeringen beslutat att ta bort plusjobben

- Skövde kommun kommer att förlora på detta dels genom att de då måste köpa tjänster för underhåll av naturreservaten. Dels om personerna som idag jobbar med detta endast ska leva på 65% a-kasseersättning. Jag hoppas att det går att hitta en lösning så att de slipper gå ut i öppen arbetslöshet avslutar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0