Så här års brukar jag dra till Blåkulla...

Det skulle kännas bra att dra någon annanstans när man ser hur Sverige ska brytas isär med stora skillnader och ökad otrygghet. Men just därför tänker jag inte flyga till Blåkulla i år. Just därför behöver vi som ser hur orättvisorna ökar med borgarnas politik stanna kvar och ta fajten.

Skämt och sidor, detta är mer allvarligt än att skoja om påskkärringars kvastflygande.


Det systemskifte på svensk arbetsmarknad som högerregeringen nu genomför går i snabb takt. Med målet att pressa lönerna nedåt och att öka lönespridningen och otryggheten.

 

Först föreslår regeringen gigantiska skattesänkningar. Mest sänks skatten för dem som har förmögenheter och stora villatomter i norra Storstockholm. För att finansiera en del av skattesänkningarna görs kraftiga neddragningar i arbetsmarknadspolitiken, vilket ökar den öppna arbetslösheten.

 

Sänkningen av ersättningen från a-kassan kommer därnäst, liksom att man förändrar beräkningsgrunden för förtidspensionerna, försämrar ersättningen från a-kassan samt genomför försämringar för sjukskrivna och förtidspensionerade. Detta drabbar människor hårt, inte minst barnfamiljerna.

 

Till sist gör man det billigare att köpa låglönetjänster genom skattesubventioner, som till största delen kommer att utnyttjas av dem som redan idag har råd att köpa tjänster riktade till hushållssektorn.

Målet är ökade klyftor, större otrygghet och mer till de som har. Dessutom brukar de ganska arrogant lägga till att vi har väljarnas mandat att göra detta

Men jag ser helst att högeralliansens företrädare som drar till blåkulla och helst stannar borta länge, mycket länge...

(för att ingen ska ta illa upp, så som Sven-Otto Littorin gjorde på mitt inlägg den 22/3

http://monicagreen.webblogg.se/2007/march/upprorande-hur-sven-otto-littorin-far-vraka-ur-sig.html#comment 
vill jag för påpeka att detta med Blåkulla är skämt)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0