Skaraborgs distriktskongress - en succémen regeringens politik - en katastrof

ds
Den borgerliga regeringen fortsätter i rasande fart att öka klyftorna.  Först avskaffar de förmögenhetsskatten. Sedan ändrar de fastighetsskatten så att småhusägare i Skaraborg ska vara med och betala för de rika i Danderyd, Täby och andra höginkomsttagarkommuner. Det är en gigantisk omfördelning mellan landsbygd och rikemansbygd. I stället för att bekämpa arbetslösheten väljer den borgerliga regeringen att bekämpa de arbetslösa. Ersättningen i a-kassan sänks, plusjobben tas bort, alla möjligheter till en andra chans i livet ? oavsett om de har kallats Komvux eller arbetsmarknadsutbildning - minskar eller försvinner helt. Unga drabbas särskilt hårt. Så sent som den här veckan presenterades det senaste förslaget: Alla mellan 16 och 24 år ska få sin a-kassa sänkt ännu en gång. Nu bara för att de är unga. Det enda som regeringen erbjuder är nystartsjobben, som, all marknadsföring till trots, än så länge bara har nått cirka 3 000 personer. I stället för att satsa på att förbättra välfärden väljer den borgerliga regeringen att sänka skatten kraftigt för de allra rikaste. Kombinationen av slopad förmögenhetsskatt, fastighetsskatten som byter namn till kommunalavgift, skatteavdrag för hushållsnära tjänster ger helt orimliga konsekvenser ? de allra rikaste får skattesubventioner i hundratusenkronorsklassen samtidigt som vanliga villaägare i Skaraborg får höjd reavinstskatt.  

Detta och mycket annat behandlade vi idag på vår distriktskongress i Gullspång. Sossarna i Gullspång hade förberett vårt möte på ett jätte bra sätt.
ubbe
Vår distriktsordförande Urban blev insläpad till talarstolen av medeltida riddare.

Biträdande partisekreterare Håkan Juholt peppade oss att värva medlemmar och att bedriva folkrörelse verksamhet där vi ställer upp för de utsatta. Han tog exempel över hur unga flickor skär sig själva för att de inte blir sedda, inte duger i det sexualiserade köpsamhället. Han beskrev borgarnas privatisering av sjukvården och han ondgjorde sig över att den kommunala skatteutjämningen drabbar landsbygden på ett grymt sätt. Dessutom berömde han Skaraborg för att ha värvat medlemmar så bra.  

Partiets ideolog fram för andra Ann-Marie Lindgren talade om de ökade klyftorna som den borgerliga regeringen genomför. Ren och skär klasspolitik som vi måste protestera mot.

Sedan behandlade vi motioner,  valde styrelse, planerade kommande verksamhet, njöt av gemenskapen och av solenbs

Dessutom tackade vi Birgitta Svensson för hennes 40 år på expeditionen, hur ska vi klara oss utan henne?

fler bilder hitar du på

http://www.socialdemokraterna.se/Templates/Page____112577.aspx


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0