Skövde- Stockholm- Värsås- Hjo, en vanlig dag men extra solig!

 Debatten om vårbudgeten blev het i Riksdagen. Anders Borg gillar inte att bli påmind om att han tappar greppet, inte heller att räntan stiger och att han ber (väl inbäddat) Riksbanken om att höja räntan. Det är en orättvis, omodern och oansvarig politik som den borgerliga högerregeringen driver.

Efter debatten åkte jag till Värsås utanför Skövde på kommundelstämma. Vi var inte så jätte många som var där. Men vi som var där diskuterade äldrevården bland annat äldreboendet  

Sörbacka som bör anpassas med tiden och  renoveras det behövs olika former av äldreboenden även i Värsås. De äldre ska ha god vård och de som arbetar på äldreboenden ska ha bra arbetsförhållanden. Vi pratade bussförbindelser  mellan Vreten - Varola- Skövde. Om det finns för dåligt underlag för bussförbindelser borde anropstyrd trafik kunna vara ett alternativ. De som är äldre än 75 år åker gratis får också  utnyttja den anropstyrda trafiken.

Sedan kom vi in på  Sophantering

Får man ha privata soptippar var som helst? Svaret är nej man får inte skräpa ner på något sätt. På landsbygden blir det soptippar här och där, detta borde beivras, kontrolleras och anmälas om man upptäcker det.  Att lära barnen är ett mycket bra pedagogiks sätt att även lära de vuxna  Nästa fråga var "Kan Lanthandel i Varola få  stöd för att köra hem varor till de som inte kan ta sig till affäen?"  Handlare som åker hem till de äldre borde få ersättning som ett hemkörningsstöd, sådana ersättningar finns i andra kommuner. Finns det möjlighet för Skövde att göra samma som i andra kommuner? Sedan kom vi in på skolan och vi fick ett exempel på 25 barn i en första klass ska starta till hösten med endast en lärare, så borde det inte vara. Dessutom kom frågan om föreningsstöd till pensionärsföreningar upp, många äldre gör ett mycket stort socialtarbete och borde uppskattas för det.

När det mötet var slut for jag vidare i sommarkvällen till Hjo. Där träffade jag aktiva S-kvinnor och de var betydligt fler än de jag träffade i Värsås.  Vi fick en lång intressant diskussion om de ökade klyftorna i samhället med borgarnas budget. Om hur miljön och jämställdheten kommer på efterkälke och mycket mer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0