Att misslyckas i högkonjunktur är en konst i sig

Regeringens dåliga start saknar motsvarighet i modern tid. Det första året har präglats av avgående statsråd, sjunkande popularitet, dåliga rubriker, osämja om budgeten,  en jagad utrikesminister och osynlig statsminister. Opinionsmätningarna visar en allians mer än tio procent efter oppositionen. De små regeringspartierna vinglar runt riksdagsspärren och de nya moderaterna är skadeskjutna.Ändå hade de alla förutsättningar att lyckas. Högkonjunkturen som började för drygt ett och halt år sedan har bara fortsatt och når förmodligen inte sin kulmen ännu på ett tag. Arbetslösheten går ner precis som vi socialdemokrater förutspådde. Ekonomin går (inte som tåget för tågen går inte särskilt bra) som en raket.
Moderaterna hade en genomarbetad analys för att vinna valet. Partiet gjordes om innehållsmässigt, de började tala om låglönegrupper och det gav en helt ny bild av partiet där det gamla borgerliga spöket tonade bort. Och lyckades tillsammans med de andra högerpartierna vinna folket förtroende. Men när de väl kom i regeringsställning var de gamla moderaterna plötsligt tillbaka med symbolfrågor som att ta bort förmögenhets- och fastighetsskatterna och att det skulle vara större skillnad eller som det heter på Borgspråk större incitament. Vilket betyder att de straffar småfolket, de som har det tufft och de som inte klarar sig så bra utan politikens hjälp.
Svenska folket gillar den Svenska modellen och börjar dra öronen åt sig. Det var inte detta de hade tänkt sig när de la sin röst på ett borgerligt parti. Många jag har träffat säger numera ärligt att jag röstade fel, jag trodde inte att de skulle kunna förstöra så mycket, jag trodde att det var bra med lite förnyelse men de har gått för långt.  

dn

politikerbloggen


Kommentarer
Postat av: Anonym

Att misslyckas i högkonjunktur är en konst i sig. Så sant. Socialdemokraterna lyckades med bedriften att förlora ett riksdagsval mitt i en högkonjunktur. Trots det positiva ekonomiska klimatet misslyckades man alltså att behålla väljarnas förtroende. Det säger ganska mycket om socialdemokraternas förmåga att styra landet.

2007-09-01 @ 17:22:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0