Det kanske är så att Högerregeringen inte skryta så över sin förträfflighet trots allt

Nu säger även SEB och Nordea att de Nya jobben inte är regeringens förtjänst
-Jag tror att vi hade fått en bra sysselsättningsutveckling i vilket fall som helst, säger SEB:s Robert Bergqvist till TT. Jo, nu kanske det blir ett erkännade sossarnas  påståenden i valet. De nya jobben blir allt fler och sysselsättningen är rekordhög. Men uppgången är inte regeringens förtjänst, enligt ledande bankekonomerna som menar att uppgången beror på den starka konjunkturen.
Regeringen har gjort ett stort nummer av att få ut fler i jobb. Därför har inkomstskatten sänkts och a-kassan stramats åt. Enligt Nordeas chefekonom Jörgen Appelgren har åtgärderna hittills haft mindre genomslag än väntat.
Han visar att Norge haft en mycket kraftigare ökning av arbetskraftsutbudet, utan att den norska regeringen gjort så mycket.
-Tittar vi på Sverige så ligger vi i mitten på det nordiska fältet och det gjorde vi förra året också, säger Appelgren. Så det kanske är så att Högerregeringen inte skryta så över sin förträfflighet trots allt
http://www.e24.se/dynamiskt/sverige/did_16820695.asp

Regeringen tror på goda tider, visst men det är inte deras förtjänst. Och när det går så bra för Sverige som det gör då borde vi ha råd med rättvisa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0