En miljardsatsning på väg och järnväg räcker inte långt

 Öppet brev till Infrastrukturminister Åsa Torstensson 
Tack för att du tänker satsa på väg och järnväg framöver.
Det låter mycket med en miljard vid första ögonblicket.
Men som du säkert känner till satsade den förra regeringen i storleksordningen 20 miljarder kronor per år. Dessutom räknades det upp i takt med att priserna steg. Det har ni inte gjort, ännu.
En miljardsatsning på väg och järnväg räcker inte långt, särskilt inte om du dessutom ska inkludera satsningar på drift och underhåll, som du nämner i ditt tal. 
SJ menar att det behövs 50 miljarder till järnvägsatsningar i Mälardalen. Jag vet att Västsverige behöver 50 miljarder till vägar och järnvägar de kommande åren.
Du säger i ditt tal att socialdemokraterna lämnar efter sig svarta hål. Det uttalandet rimmar mycket illa med prognoser från Konjunkturinstitutet och Ekonomistyrningsverket. Där talas det om att Sverige går med rekordstort överskott.
Dessutom förvånar du dig över att socialdemokrater i landet förväntar sig att det byggs vägar och järnvägar av den nya regeringen. Men vem ska vi annars vända oss till? Det är ni som styr landet nu, det är den sittande regeringen som ska leverera.
På samma sätt som ni ställde krav på s-regeringen när ni var i opposition. Så upp till bevis nu och visa upp de löften ni gav före valet. Det går mycket bra för Sverige just nu. Se till så att det gör det även fortsättningsvis. 

Lycka till med den fortsatta centerstämman

Monica Green
Socialdemokratisk
Riksdagsledamot    

  politikerbloggen

dn


Kommentarer
Postat av: Monica

Du säger att sossarnas satsningar inte räckte långt. Nu ska ni (högerregeringen) satsa en tjugondel av det, hur långt räcker det då?

2007-08-31 @ 17:21:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0