Kan lokalodlad mat rädda miljön?

Förmodligen inte, det är betydligt större förändringar som måste göras för att klara koldioxidutsläppen, överhettning och miljöförstöring. Men det kan vara ett steg i rätt riktning och ett sätt att vara delaktig i förändringsprocessen.  Men å andra sidan är det inte helt enkelt, morötter, potatis och kött går nog att köpa från lokala producenter. Men när det gäller tomater så är inte alla Svenska tomater de allra bästa för miljön. Om de odlats i växthus har det tagit mer energi än att transportera produkten från ett varmare land där det är rätt klimat för den odlingen. Så årstidsbaserad mat kan kanske vara ett av svaren. Jag tycker att det ska vara lätt att vara miljömedveten konsument så arbetet med klimatmärkning kommer att bli viktig. Till dess får vi göra så gott vi kan. En sak som vi alla kan göra är att dricka vatten från kranen och inte köpa det i flaskor.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0