Maggan 60år straffad av regeringen

I dag på Greenkontaktet dvs. mitt medborgarkontor i Skövde kom bland annat en kvinna som var arbetslös. Hon var jätte trevlig och berättade om den dyra avgiften till a-kassan och den låga ersättningen, hon har endast 65% i ersättning vilket är tufft för hushållsekonomin.

Men hon var glad över att biblioteket finns, att läsa har blivit både ett behov och ett sätt hålla igång.  Men när det gäller att söka jobb berättade hon att de inte alls är så lätt som det påstås, trots att hon har 5år kvar till pension och mycket alert så uppfattas hon som för gammal. Hon har sökt jätte många jobb men inte fått något, dessutom är det väldigt många arbetsgivare som inte ens bemödar sig med at skicka meddelande om att jobbet tillsats av någon annan. De jobb som finns är försäljningsjobb och telemarketing på provisionsbasis.

Nu har hon jobb och utvecklingsgaranti vilket betyder att hon får komma och sitta framför en dator och söka jobb. Hon tyckte att det var kul.

Trots att Maggan är en positiv kvinna med socialkompetens så straffas hon av regeringen. Skillnaderna måste vara större säger Reinfeldt annars söker de arbetslösa inte jobb, påstår han. Maggan är ett ytterst levande bevis på motsatsen. Men sådana pratar ju Reinfeldt helst inte med. Han vill bara prata med de som har jobb, som passar in i hans mall, som inte behöver andras stöd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0