Plask i bassäng, viktigare än äldrevård?

I Skövde byggs Sveriges modernaste simarena just nu. Jag som simmar så mycket och som saknat tillräckligt med bad i Skövde borde vara jätte glad. Javisst är det jättekul att vi lägger ner många, många, många miljoner på att bygga ut och för bättre den nuvarande Arenan.

 Men vad jag inte förstå är varför Arenan har gräddfil före ombyggnation av äldreboenden och före de dagis som brann ner förra året. Ett av våra äldreboenden här i Skövde heter Ekedal, det är så nedslitet att en ombyggnation har varit och är helt nödvändigt både för de äldre och för personalen. Som det är nu bor de äldre mycket trångt i små salar utan toalett. Toa finns i korridoren och personalen ska hjälpa till och för att bära dit. Om de äldre är för dåliga för att tas ut i korridoren får de sätta sig på en hink bakom ett skynke. Personalen sliter och stressar hela dagarna men pågrund av de dåliga lokalerna hinner de inte med i den utsträckning som behövs. Vi har i fullmäktige beslutat och avsatt pengar till ombyggnationen som skulle starta för flera år sedan. Men av outgrundliga anledningar blir det aldrig av utan skjuts på framtiden. Men den nya simarenan den hann vi inte ens fatta beslut om förrän spaden satt i marken och nu byggs det för fullt.
Varför denna gräddfil för de friska? Är det för att det är mer status med idrott än gamla som inte kan ta hand om sig själva? Eller är det för att detta är en moderatstyrd kommun?

i berg avgår kommunchef

 

sjukhus måste byggas om


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0