Regeringen tror på goda tider men det blir större klyftor

 Finansminister Anders Borg presenterade i anslutning till regeringsöverläggningarna vid Harpsund under fredagen utgångspunkterna för svensk ekonomi.- Hörnstenarna är en ansvarsfull politik med sunda statsfinanser och där fler ges möjlighet att komma i arbete. Jo så är det förstås men särskilt ansvarsfullt är det inte att genomföra gigantiska ofinansierade skattesänkningar som ökar på klyftorna Det är glädjande att se att allt fler nu söker sig ut på arbetsmarknaden och får jobb, samtidigt som svensk ekonomis långsiktiga förmåga att skapa välstånd tydligt förbättras. Säger Borg men vad kommer det sig att Norge lyckas ännu bättre med att sänka arbetslösheten utan att sänka a-kassan och införa skattesänkningar? 
Regeringen tror på goda tider, visst men det är inte deras förtjänst. Och när det går så bra för Sverige som det gör då borde vi ha råd med rättvisa
Borg lovar skattesänkningar men inget mer. Undrar just vad hans moderatkompisar som lovat mer pengar till vägar och polis ska säga i sina valkretsar nu???
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0