Sanna Jonsson från Libanon tog med oss till Mellanöstern på ett målande sätt

Hon ville att vi som deltar på det Internationella toppmötet i Axvall skulle få en djupare inblick i Mellanöstern än krigen, konflikterna och ockupationerna som pågår. Bilden är komplex. Hon beskrev på ett personligt sätt rikedomarna, skatterna, historien, alfabetet osv. Men också oro, våld, förtryck och misshandel.

Gemen, Egypten, Jorden, Libanon, Israel, Palestina har olika förutsättningar men delar många gemensamma historier och finns rent geografiskt på en orolig del av världen.

Sanna tog exemplet med Barnäktenskap som skulle vara möjligt att hindra med utbildning, upplysning och folkbildning. Att barn som är 12-13 år ska ingå äktenskap och förväntas bli föräldrar tillhör visserligen en djup rotat tradition men måste förhindras. Även barnaga och barnmisshandel i familjen och i skolan måste och ska stoppas. Sanna lyfte flera gånger upp arbetet med att förverkliga FNs barnkonvention eftersom hon är övertygad att det går att bygga upp en tryggare tillvaro för barnen. Hon menade också att det är just barnen och ungdomarna som är hoppet, ljuset för framtiden. Det är de unga som kommer att förverkliga freden, lugnet och tryggheten i denna oroliga del av världen. Det var mycket inspirerande att lyssna på Sanna, för trots den misär hon beskrev så var hon övertygad om en bättre framtid om fred och frihet. image243


Kommentarer
Postat av: Andreas

Jag har bara en fråga. Vem är hon till höger på bilden?

2008-04-23 @ 16:46:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0