Ska "Stureplanscentern" eller centern för hela landet vinna på centerstämman

Centern har med Maud Olofsson i spetsen förflyttat sig till högerkanten i högerregeringen men detta gillas inte av de centerpartister som står fast vid folkrörelser och den Svenska modellen.  "Stureplanscentern" vill se platt skatt och ett skattetryck i nivå med EU dvs. minskade intäkter med miljard belopp.

Dessutom ligger Centerpartiets ledning till höger om medlemmarna i frågan om arbetsrätten där de föreslår långtgående förändringar.

 

De driver kravet på längre provanställning för unga upp till 26 år och vill nu luckra upp arbetsrätten i olika utsträckning. Förvånansvärt nog har det blivit dyrare och krångligare att vara småföretagare från årsskiftet menas Maud styrt näringsdepartementet. Alltså hon säger en sak men gör en annan.

 

Många center medlemmar är starkt kritiska till centerpartiets regionalpolitik och är upprörda över att centerpartiet varit med och beslutat om höjda arbetsgivaravgifter, utvecklingen av kostnadsutjämningen, att pensionärer inte får del av jobbavdraget och att pensionärer inte har fått höjd garantipension som centerpartiet i princip har lovat.

 

Så om vi sett sprickor i regeringen så kan det också visa sig på centerstämman i helgen att även centern är splittrad inom sig. Men de ska nog göra sitt bästa för att hålla den fina fasaden vacker. Tipset är alltså att centern stämman sluter upp bakom Maud menas många ombud knyter handen i fickan.

  


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=686109

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_16928593.asp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0