Skövde kommun är välmående men satsar hellre på skattesänkning än på trygghet i Ryd

 Skövde kommun är en välmående kommun med stora tillgångar och god ekonomi. Nu har de borgerliga partierna beslutat att sänka skatten och då får äldrevård, skola och integrationsarbete inte de nödvändiga resurserna. Ta Ryd som exempel.Stadsdelen i Ryd är fantastiskt fin och har många möjligheter. Rydsborna är mycket nöjda med sin stadsdel men är medvetna om att det också finns problem.Människor från stora delar av världen gör Södra Ryd rik på tillgångar om det hanteras rätt.Rydskola har 47 språk och det borde finnas stora möjligheter att ta tillvara olika kulturella kunskaper men det krävs också mycket engagemang att bryta utanförskap och segregation. Förra årets fruktansvärda och idiotiska dagisbränder, som pyromanerna ställde till med, har lett till ett större engagemang från kommunens sida och denna sommar har varit lugnare.

Men nu läggs Rydsprojektet ned vilket är mycket oroande. Att kommunen dessutom förlorar Joseph Mbumba Kayemb som anställd projektarbete i Södra Ryd är än allvarligare.

 Joseph
 

Joseph Mbumba har varit och är en viktig del i integrationsarbetet i och utanför Södra Ryd. Joseph Mbumba har ett stort förtroende bland ungdomar och familjer från olika invandrargrupper. Han hjälper till med tolkning vid kontakt med myndigheter. Han bedriver idrottsverksamhet, driver fotbollslag och jobbar med att öka samarbetet mellan olika föreningar.

 

Skövde kommun borde ta tillvara Joseph Mbumbas stora kontaktnät och kompetens och anställa honom för att inte all den kunskap går förlorad. Det är ingen stor kostad för en så välmående kommun som Skövde. Men det finns ingen vilja att lösa frågan hos kommunledningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0