Barn är oslagbara

FN:s konferens "A World Fit for Children" i New York.

Nu samlas under några dagar barnministrar, barn, riksdagsledamöter och organisationer som jobbar för barns rättigheter från hela världen för att följa upp och fortsätta arbetet med att stärka barns möjligheter.

Vi måste ha nolltolerans för våld mot barn och uppmana politiker, internationella organisationer, lärare, religiösa ledare att jobba mot barnaga och mot att barns ak behöva vara vittne till våld. Tyvärr finns här många länder som inte tycker att det är viktigt att förbjuda barnaga, så det finns mycket att göra. Ingen ska behöva bli slagen. Det finns ingen som helst koppling mellan uppfostran av barn och ta till våld. Tvärt om våld föder våld och ett barn som blir slaget när det är litet, tror att det är normalt och tar gärna till våld längre upp i åldrarna.


Likaså är det viktigt att länder med stor fattigdom har ett fribrev och förklara våldet mot barn med svält och misär. Självfallet sska vi motverka ökade klyftor och utrota fattigdomen. Men tyvärr finns det även rika länder och rika föräldrar som slår sina barn. Nej det handlar om upplysning, utbildning och stöttning i föräldraskapet och att skolor inför totalförbjud av barnaga, våld mot barn och visa att mänskliga rättigheter även gäller barn.

Barn är oslagbara


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0