Barnen får inte ens julklappar

Fler fattiga barn har blivit ännu fattigare och har de arbetslösa föräldrar som inte får ut sin ersättning, kanske barnen ens får julklappar i år.

Nu kommer det som många varnade för när samordningen mellan försäkringskassa och a-kassa beslutades; de arbetslösa får inte sina pengar. De får alltså inte pengar till jul. Och det ser inte ut som de får pengarna ens efter jul. Vad ska de ta sig till ? Ska de ta sms lån för att kunna ge sina barn julklappar?  
En redan hårt prövad grupp drabbas nu återigen av en katastrof. Regeringen har visserligen inte tagit några hänsyn tidigare men borde denna gång göra det.


BRIS beskriver på DN-debatt  hur barn och ungdomar inte har någon att vända sig till utanför familjen. Det blir tuffare för de som redan har det svårt. Klyftorna och oron ökar i samhället Det går väl an för de framgångsrika, de med studievana, de med föräldrar som tar sig an och orkar med sina barn.
Men hur går det för de barn som har föräldrar som inte orkar med sitt föräldraskap? För de som blivit tilltuffsade av livet. För de med någon form av handikapp som nu får sina ersättningar sänkta. För de som hänvisas till socialen därför att den borgerliga regeringen dragit undan tryggheten för dem. Hur går det för de barnen?

DN Bris


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0