Bygg "kvarteret framtiden" - Ett bra boende skapar bättre livsvillkor för människor.


När S-kvinnor för många år sedan drog igång debatten om att bygga på ett mer miljövänligt, familjevänligt, blandat sätt blev vi ofta förlöjligade. Men nu talar många om vikten att bygga passiva hus (dvs. mer miljövänliga), om att blanda byggnationen så att hyresrätter, bostadsrätter och villor finns i samma bostadsområde, om lekytor, park och grönområden, om upplysta stigar, om kollektivtrafik till och från bostadsområdena osv

Nej föresten alla talar inte om det. Inte borgarna i alla fall

  

De har inga visioner. Inga intressanta förslag för att se till att ungdomar kan hitta ett eget boende. Ingen vilja att skapa goda förutsättningar även för människor med små inkomster.


Produktionen av bostäder har under det senaste året minskat med 19 procent, och andelen hyresrätter som i dag byggs har halverats jämfört med 2006.

Orättvisorna på bostadsmarknaden ökar, och många - inte minst unga människor - letar förtvivlat efter lägenhet.

  

De borgerligas lösning är att sälja ut allmännyttiga hyreslägenheter så det blir ännu svårare att hitta ett eget boende.

Det behövs skapa attraktiva och levande förorter. Nej till marknadshyror och stora klasskillnader. Priset för det är enligt vår mening ett "grönt" investeringsbidrag och en översyn av boendebeskattningen. Vad den borgerliga regeringen vill får vi inte veta. Mer att sälja ut allmän nyttan och ta bort räntebidrag till nybyggnation. Det skapar bara mer segregation, ensamhet och oro


ensamhet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0