Hade Ulrica Scenström kunnat bli full på krogen och kyssa journalister om hon varit man?


Om Ulrica Schenström varit en man, hade hon kanske inte behövt avgå. Det tror Åsa Kroon, forskare i medie- och kommunikationsvetenskap i Örebro. Schenström gjorde traditionellt okvinnliga saker, drack och framstod som utsvävande. Det är mindre tillåtet för en kvinna och hon framstod därför som extra oprofessionell, säger Kroon.

Enligt Kroons studier citeras kvinnliga politiker mer sällan än manliga, och kvinnor avbildas oftare mer intimt. Dessutom skildras kvinnor som mer passiva. Det finns ett mönster i detta.

Det ska ställas hårda krav på både kvinnor och män i regeringen, bland statsekreterare och politiker eftersom man ska vara ett föredöme för andra. Men det sänder ut fel signaler om kvinnor alltid ska dömas hårdare än män.

Jag har frågat Statsministern om det "Finns det skäl att se över varför fler kvinnliga statsråd och statssekreterare avgått under den borgerliga regeringens första år?"
Men han har just meddelat att det blir jämnställdhetsministern som svarar.

Jag tror att det handlar om att de håller sina egna om ryggen. Varför ska annars de som har det sämst klämmas åt och Ulrica Schenström får 2 miljoner för att vara arbetslös?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0